Menu
da
en
6 unikke hoteller
i skovbrynet og strandkanten
6 unikke hoteller
i skovbrynet og strandkanten
Tag et pusterum
Book et ophold nu
Med naturen i centrum
og fokus på gæsterne
Inspiration til fortryllende madoplevelser

Kokke- og tjenertalenter samlet til årets Sinatur Elevdage

Hvert år samler Sinatur Hotel & Konference alle kokke- og tjenerelever fra kædens seks hoteller til elevdage med store oplevelser og et fedt sammenhold. I sidste uge havde køkkenchef på Sixtus Sinatur Hotel & Konference Kristian Værum Gade samlet talenterne til to inspirerende dage, der blandt andet bød på nak og æd tema, Kjær Sommerfeldt vinsmagning og frokost på Falsled Kro.

”Målet med elevdagene er at inspirere de unge talenter til at skabe store madoplevelser gennem en gastronomi båret af råvarer fra lokale producenter, og ved at eleverne lærer at fortælle de gode historier om for eksempel oste fra Elmegårdens gårdmejeri, kød fra Stensgaard økologisk principlandbrug og urter, svampe og bær fundet i den natur, der omfavner Sinaturs konferencehoteller”, forklarer køkkenchef Kristian Værum Gade.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Året tema var Nak og Æd. Her ses bl.a. Mathias Broe og ??? som er kokkelever på henholdsvis Storebælt- og Haraldskær Sinatur Hotel & Konference.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Fortryllende madoplevelser tilberedt over bål på bålpladsen foran Sixtus Sinatur Hotel & Konference. Lige ved vandkanten. 

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Naturen var et af omdrejningspunkterne. Her udsigten fra bålpladsen foran Sixtus Sinatur Hotel & Konference.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Frokosten blev serveret på Falsled Kro.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Rundvisning i køkkenhaven på Falsled Kro.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Rundvisning Elmegårdens gårdmejeri.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Rundvisning på Stensgaard økologisk principlandbrug.

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Rundvisning Stensgaard økologisk principlandbrug

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Udvalgte oplevelser fra elevdagene på Sixtus

Mathias var med for tredje gang

Mathias Broe, 23-årige kokketalent fra Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, mener, at dagene sammen med de andre kokke- og tjenerelever klæder ham på både fagligt og menneskeligt.

”Elevdagene er sindssyg inspirerende og en god måde at udvikle os på. Vi har det fedeste sammenhold og lærer en masse af hinanden og på besøg hos lokale producenter. For eksempel besøgte vi Elmegårdens gårdmejeri, der producerer nogle af Danmarks bedste oste. Ildsjælene i deres produktion fortalte om processen fra 2.000 liter mælk til 200 kilo ost. Den historie kan vi nu fortælle videre til vores gæster med større troværdighed”, forklarer Mathias Broe.

Elever tryllebinder gæsterne til Elevaften

Elevdagene markerede også starten til Elevaftenen i uge 6 2019, hvor det er kokke- og tjenertalenterne, der for en aften står 100 procent for de gastronomiske lækkerier, serveringen og præsentationen af både mad og vine.

”Det er lærerigt, spændende, attraktivt og ikke mindst udfordrende at være kokke- og tjenerelev på Sinatur Hotel & Konference. En af de største udfordringer er Elevaftenen, der stiller krav om, at vores kokke- og tjenertalenter performer og samarbejder på allerhøjeste niveau. Aftenen står for de fleste af vores talenter som en af de allerstørste oplevelser i deres elevtid, fordi de får ansvar og mulighed for at prøve sig selv af uden indblanding fra køkkencheferne, siger Kristian Værum Gade med et smil.