Book nu

Deltag i quizzen og vær med i konkurrencen om at få 50% på dit næste dagsmøde

Det Økologiske Spisemærke har 10 års jubilæum i år, og det skal fejres! I ugerne 39-41 fejrer vi økologien på alle seks Sinatur-hoteller. I den forbindelse har vi blandt andet lavet en lille quiz om vores holdning til økologi, som du iøvrigt kan læse mere om nedenfor.


Vores holdning til økologi


Vi elsker økologi! Og vi ved, at råvarer, der har fået lov til at gro i eget tempo og uden sprøjtemidler, også er det absolut bedste for naturen. Men vi vil ikke prioritere økologi for enhver pris. Vi arbejder dagligt ud fra en tanke om bæredygtighed, og det indebærer blandt andet, at vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå unødvendig import af råvarer langvejs fra. Derfor kommer vi aldrig til at få leveret eksempelvis økologiske gulerødder fra Spanien, hvis en af vores lokale producenter er leveringsdygtig i en bæredygtigt frembragt gulerodssort, som kan leveres uden at belaste miljøet med en stor mængde unødvendig CO2. 

Derudover bruger vi altid frisk, dansk frugt og danske bær fra vores lokalområder, og derfor finder du ingen eksotiske råvarer eller frugter som økopeberfrugt, økobananer eller økoappelsiner, der kun kan leveres langvejs fra, i vores sortiment. 

Til gengæld kan du være helt sikker på, at der gemmer sig en god historie bag hver enkelt lille del af den ret, du får serveret. Vi ved nemlig præcis, hvor den kommer fra, og hvem der har dyrket den.

Det tror vi på giver den bedste oplevelse for dig som gæst - samtidig med at det også er det bedste for naturen.

Naturen siger: Mindre co2, tak

Hos Sinatur tror vi på, at det er gavnligt at være ude i naturen så meget som muligt. Det er derfor, alle Sinatur-hoteller ligger så smukt i naturen, som de gør. Og derfor, vi inddrager så meget af naturen, vi kan, i vores tilbud til dig. Men det giver jo ingen mening, at vi sender dig ud for at få frisk luft, hvis vi ikke arbejder på, at luften faktisk er frisk. Derfor reducerer vi konstant vores CO2-aftryk, for eksempel samler vi vores indkøb, og vores vareleveringer. I år har vi også droppet ”sort strøm” til fordel for vindmøller. Og i 2030 vil vi ikke bare være CO2-neutrale, men CO2-positive.

Naturligvis.

Naturen siger: Genbrug alt det, I kan

Hos Sinatur tror vi på, at vi skal forbruge mindre. For naturens og vores egen skyld. Det betyder, at vi ikke smider noget ud uden at undersøge, om vi kan genbruge eller genanvende det i en eller anden form. Og det kan vi for det meste. Den mad, vi får til overs, sender vi på komposten eller ud til grisene. Den plastik, vi bruger, sorterer vi, så den kan genbruges. Faktisk genanvender vi allerede 69% af alt vores affald. Det er vi ret stolte af. Og vi stopper ikke her: I 2030 er det vores ambition at kunne kalde os 100% affaldsfrie.

Naturligvis.

Naturen siger: Lad ikke mad gå til spilde

Hos Sinatur har vi et helt særligt forhold til mad. Og til den natur, maden kommer fra. Vi laver kun mad efter årstiderne og så vidt muligt af lokale råvarer. Vi gør en dyd ud af, at ingen råvarer går til spilde. Et godt eksempel er porretoppe, som vi forvandler til lækre chips, porresalt og porreolie. I stedet for at smide dem ud. Og ved du, hvad det bedste er? Den mad, du ikke spiser, sender vi enten på komposten eller ud til grisene på marken. Så går den nemlig ikke til spilde, men indgår i naturens kredsløb igen.

Naturligvis.

Naturen siger: Lad det gro

Hos Sinatur elsker vi økologi. Selv om vi nogle gange må vælge det fra, fordi vi vil naturen det bedste. For eksempel vil vi hellere købe vores råvarer lokalt end hente dem globalt. Det er godt for klimaet, og godt for et andet miljø, nemlig lokalmiljøet. Og dermed også for de lokale og meget dygtige fødevareproducenter. Vi kan heldigvis ofte vælge økologisk, når vi køber lokale råvarer. Til gengæld går vi ikke så meget op i, om guleroden er kroget og agurken krum. Vores dedikerede tilgang til økologi gav os som den første danske hotelkæde Det Økologiske Spisemærke i bronze, og idag har vi, som den eneste danske hotelkæde, Det Økologiske Spisemærke i sølv, hvilket er din garanti for, at 60-90% af alle mad- og drikkevarer hos os er økologiske. 

Naturligvis. 

Naturen siger: Jo flere, jo større en forskel

Hos Sinatur tror vi på, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at naturen forbliver lige så smuk, som den er nu. Derfor køber vi lokale råvarer til gavn for det store miljø – nemlig klimaet – og for vores lokalmiljø. Vi arbejder konstant på at sænke vores CO2-aftryk og genanvende så meget af vores affald som muligt. Og i 2030 er vi både CO2-positive og 100% affaldsfrie. Men vi kan ikke gøre det uden dig. Så hvis vi virker, som om vi gerne vil have, at du tager mere end en god oplevelse med dig hjem, er det rigtigt nok. Vi vil også gerne vise dig, hvor fantastisk en natur vi har, og hvad vi kan gøre for at passe bedre på den. Sammen.

Naturligvis.