Book nu

Sammen med 24 af sine medstuderende fra College 360 i Silkeborg er Jacob Sørensen rejst til Oregon i USA for at vise Oregons indbyggere, hvad dansk mad og service i virkeligheden kan. Turen har de studerende selv været med til at planlægge. På turen skal de blandt andet besøge en saltproducent, en organisation der kæmper for at udvikle østers naturlige levested langs den amerikanske kyst samt en række vingårde. Fælles for dem alle er, at de ønsker at nedsætte deres Co2 forbrug, genoprette bugterne til fordel for dyrelivet og bruge de råvarer de har i lokalområdet.

Men turen til er ikke kun oplevelser og fornøjelse. De 24 studerende skal køre to events, hvor de overtager restauranten Nordia House. Ni serveringer skal tilberedes, anrettes, præsenteres og serveres. Som planlagt får gæsterne også lov til at smage dansk smørrebrød med dansk snaps og øl til. 

Selvom Jacob Sørensen kun er 20 år, har han faktisk været i branchen i flere år. Jacob var nemlig en af de meget få, som er blevet udlært kok i en alder af 19 år, hvilket betyder at Jacob kun var 15 år da han startede i branchen. Men han ville udvikle sig mere og i dag er Jacob tjenerelev på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference i Vejle. 

”Haraldskær har taget virkelig godt hånd om mig. De lærer mig alt det jeg gerne vil vide og vi finder ud af tingene sammen. Der er altid en, som er klar til at hjælpe. Så tak til Haraldskær for at give mig muligheden for hele tiden at udvikle mig og blive bedre” siger Jacob Sørensen.

Når Jacob er færdiguddannet, er hans store drøm at starte sin egen virksomhed med Private Dining, hvor han både skal kokkerere og servere og give gæsterne den bedste service de kan drømme om.