1. Brød/boller
  2. Opskrifter /
  3. Brød/boller /
  4. Focaccia

Focaccia

Vores opskrift på focaccia er et lille stykke bagt lykke, drysset med urter, kælet for i hævningen og bagt med omtanke. En brødklassiker, der både kan stå alene og løfte ethvert måltid.


Italiensk brød med danske rødder


Sprød i bunden, gylden på toppen og luftig i midten. Vores focaccia er bagt med omtanke og en smule olivenolie, lige til at bryde i stykker og dele med dem, du holder af.
Focaccia er et af de brød, der kan det hele. Den er nem at bage, kræver få ingredienser og passer ind, uanset om du serverer den til en varm efterårssuppe eller til et sommerbord fyldt med salater og småretter.

Det skal du bruge:

7 dl vand (iskold)

25 g gær

Ca. 1 kg hvedemel

20 g salt

Frisk rosmarin, hakket

Olivenolie

Sådan gør du: 

Kom vand, gær og mel i en røreskål. Ælt dejen godt igennem på maskine ved høj hastighed i 10–15 minutter.

Når dejen er samlet og begynder at “klappe,” tilsættes saltet.

Spray din bakke grundigt med olie, læg bagepapir i bunden, og kom dejen heri.

Dæk bakken med film, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 3 timer.

Når dejen er hævet, drys hakket rosmarin over. Hæld godt med olivenolie på overfladen. Smør fingrene med olie og prik huller i dejen med fingerspidserne.

Bag focacciaen ved 200–220 °C i 20–25 minutter, indtil den er gylden og gennembagt.

Mod på flere opskrifter?

Vil du have flere opskrifter med samme ro og råvarer som hos Sinatur? Så gå på opdagelse i vores smagsunivers, hvor ansvar, kvalitet og kærlighed til det lokale går hånd i hånd.

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller