Book nu

Flødeboller


 

Marcipanbunde:

100 gr. marcipan
50 gr. flormelis til udrulning

Fremgangsmåde:

Marcipanen æltes let sammen. Bordet drysses med flormelis og marcipanen rulles ud i flormelissen i ca. 3 mm tykkelse.
Bunden stikkes ud og bages ved 210 grader (varmluft) i 4-6 minutter eller til gylden i kanten.

Flødebolleskum:

160 gr. sukker
50 gr. vand
75 gr. glukose
95 gr. æggehvider
13 gr. sukker
0,5 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Vand, sukker, vaniljesukker og glukose vejes af og kommes ned i en gryde med termometer. Tændes på middelvarme.
Æggehviderne og sukker vejes af og sættes på røremaskinen med piskeris. Piskes på middelhastighed.
Når sukkeret rammer 118 grader tages den af varmen og hældes ned til æggehviderne, mens der piskes. Massen piskes indtil skålen føles kold og skummet er stift. Så er skummet klar til at sprøjte ud.