Book nu

Gl. Avernæs' valnøddeparfait


Ingredienser

 

12 pasteuriserede æggeblommer
200 gr. flormelis
1 liter piskefløde
200 gr. valnøddekerner
50 gr. sukker
25 gr. smør

 

Fremgangsmåde

Sukkeret smeltes til en lys karamel og valnøddekerner og smør tilsættes på panden. Massen vendes grundigt rundt og stilles til afkøling på et stykke bagepapir.

Når nødde- og sukkerblandingen er afkølet hakkes den i små stykker - gerne med en savtakket kniv. 

Æggeblommer og flormelis piskes til en hvid og luftig masse i 4-5 minutter.

Fløden piskes til en let flødeskum i en skål for sig. Æggemassen og flødeskummet vendes forsigtigt sammen.

De hakkede valnødder og karamellen tilsættes i cremen og fordeles i skåle/forme og stilles i fryseren i 6-8 timer.

Velbekomme.

 

Serveringsforslag

Desserten kan med stor success serveres sammen med lidt danske syltede æbler.