Book nu

Lækker sommerdessert med rabarber og jordbær


Det skal du bruge til 2 personer:

4 stængler rabarber
1 spsk. sukker
Citronsaft fra en halv citron
Vand
8-10 jordbær
Lidt god fløde

Sådan gør du:

Skær rabarberne i mindre tern og kom dem på en pande med sukker, citronsaft og lidt vand. Det blandes sammen ved lav varme, indtil rabarberne bliver møre og du kan røre det hele sammen til en grødlignende konsistens. Pres evt. rabarberne med en gaffel. Herefter tages gryden af varmen og jordbærrene, som er skåret i kvarte skiver, tilsættes og det hele vendes sammen.

Anret grøden i en dyb tallerken og hæld lidt fløde over.
Top gerne grøden med lidt økologisk bipollen fra Jerlev, der giver en dejlig syrlig smag.

Tip
Skal det være luksusudgaven, så giv dig i kast med en hvid chokolademouse og krystaller af hvid chokolade, som du tilsætter den lune grød.

Hvid chokolademousse

350 gram hvidchokolade
3 æg
½ liter fløde pisket til en let skum

Smelt den hvide chokolade og pisk de hele æg i. Vend herefter den let piskede fløde i og stil massen på køl i 3-4 timer.

Krystaller af hvid choklade

100 gram hvid chokolade
100 gram sukker
100 gram vand

Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål der kan tåle varme og piskning. Smelt chokoladen, og kog herefter vand og sukker op til omkring 136˚C i en gryde. Hæld halvdelen af indholdet i gryden over den smeltede chokolade, mens du rører godt, indtil der dannes små krystaller.
Hæld derefter den resterende del af siruppen over under omrøring, til der dannes et fint lag karamel omkring krystallerne.