Tatar Af Sommerbuk Billede
  1. Småretter
  2. Opskrifter /
  3. Småretter /
  4. Tatar af sommerbuk

Tatar af sommerbuk med ramsløg og østers

Vildt møde mellem skovbund og hav

En sommerlig fortolkning af den klassiske tatar. Vi bruger mørt, håndskåret kød fra dansk sommerbuk – en vild delikatesse med dyb smag og fin struktur. Kødets naturlige sødme møder den grønne kraft fra friske ramsløg, mens en cremet emulsion på østers tilfører en saltet dybde og et strejf af hav. Retten serveres med sprøde elementer og syrlige noter, der balancerer smagen og giver spil i munden.

En let og alligevel kompleks forret, hvor det vilde møder det forfinede.


Opskriften

Det skal du bruge:

Til 4 personer

Tataren
400g sommer buk
16g salt
2spsk jomfru olivenolie
Sort peber
3store spsk. syltet ramsløg stilke

Syltede ramsløgsstilke
100g sukker
100g eddike

Østerscreme
60g østers
12g sherryeddike evt. Saften fra ½ citron
200g olie
5g salt
60g mælk

Ramsløgsolie
100g ramsløg
200g rapsolie

2 stk hjertesalat

Sådan gør du:

Tataren
Salt kødet så det får en fast konsistens og en mere fyldig smag. Vi salter vores kød med 4% salt af et kilo altså 4 gram til 100g kød. Og lader det stå til dagen efter.

Alle de andre ingredienser mixes sammen.

Syltede ramsløgsstilke
Eddike koges op og køles ned, ramsløgsstilke kommes i og trækker mindst 1 uge

Østerscreme
Alle ingredienser undtagen olie kommes op i en stavblender og blendes sammen. Olie tilsættes imens der blendes, sÃ¥ det hele blandes godt sammen. 

Ramsløgsolie
Olie varmes op til 70c og blendes med ramsløget i min. 6-8 minutter og sigtes igennem et kaffefilter. 

 

Hjertesalaten skylles godt og slynges i en salat slynge.

Anretning: 

Først kommes tataren i bunden af en tallerken derefter en lille smule af østers creme i et tyndt lag ovenpå.

Salaten som er godt skyllet skæres i passende stykker så vi bibeholder den sprødhed og friskhed som salaten har i sig. Den vendes med en god mængde af vores østers creme og 6spsk af ramsløgsolien, de marinerede salatblade placeres oven på tataren og 1 tsk ramsløgs olie køres udover hver anretning. Retten kan evt. pyntes af med ramsløgs blomster eller de små friske kapers.

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller