Book nu

Gastronomi fra øverste hylde

Få en idyllisk spiseoplevelse i restauranten på Gl. Avernæs


På Agernæs, lige på kysten af Helnæsbugten og Det Sydfynske Øhav, ligger Gl. Avernæs og byder gæsterne velkommen med en blanding af bindingsværk og pudsede tårne. Udsigten til park, skov og ikke mindst strand og vand gør restauranten ikke mindre idyllisk, og sådan en beliggenhed fortjener mad i særklasse.

 

Jul på "slottet"

Juleplatte
Serveres torsdag-lørdag fra kl. 12.00-14.30 frem til den 12. december.

  • Hvide sild med hjemmelavet karrysalat og øko æg, rødspættefilet med remoulade, Hiddenfjordlaks fra eget røghus med håndpillede rejer og urtemayonnaise
  • Confiteret andelår, Julemedister med sennep og hjemmelavet rødkål, tartelet med Hopballekylling, Avernæsskinken med frisk grønkål i æblevinaigrette.
  • Ris alamande med hjemmelavet kirsebærsauce
    Pris pr. person 195,-

Kun ved forudbestilling tlf. 6373 7373

Ønsk god juleferie over et stykke smørrebrød
Smørrebrød ud af huset fredag den 18. december med afhentning fra kl. 11.30-12.30.
Se det store udvalg af lækkert smørrebrød og bestil dine stykker her.
Pris stk. smørrebrød 30,-

Julemenuer i restauranten
Serveres alle fredage og lørdage frem til den 12. december. Se ugens menu nedenfor.
Ønsker I at holde en mindre julekomsammen, er du velkommen til at kontakte os og høre om mulighederne for eget lokale. 

Bestil meget gerne bord, så I ikke kommer forgæves på 6373 7373

 

Priser

Sæsonmenu
1 retter    kr.    225,00 pr. person
2 retter    kr.    295,00 pr. person
3 retter    kr.    375,00 pr. person
4 retter    kr.    440,00 pr. person

Vinmenu
Se vores vinkort nedenfor eller spørg i restauranten.

Vinkort 2020

Kælderkort

Vi gør opmærksomme på, at vi ikke kan garantere alle vine i kælderkortet er på lager eller i stort antal. 


 

Menu

Vores menuer er bygget op omkring sæsonens friskeste råvarer.

Det betyder blandt andet, at du vil se egnens kartofler og havens frugter på tallerkenen i sommerperioden, mens hjemmedyrkede rødkål og saftige gulerødder kan pryde menuen i de koldere måneder. 

Selvom restaurantens mad er lavet på naturens præmisser, så skal den naturligvis også være på dine præmisser. Har du nogen allergener eller særlige kostvaner, vi skal tage højde for i vores menu til dig, er du mere end velkommen til at spørge vores søde tjenere til råds, eller kontakte os forud for dit ophold. Vi har altid vegetariske og veganske retter på vores kort. 

Menu Uge 49

Menu Uge 50

Selskaber

Hold livets store fester i naturskønne omgivelser ved halvøen Agernæs. 

Uanset om du holder fødselsdag, barnedåb, bryllup, konfirmation, jubilæum, julefrokost eller et helt andet arrangement, får din fest et helt unikt bagtæppe på Gl. Avernæs - kun et kvarter fra Assens. Vi lægger stor vægt på at levere en meget høj kvalitet i alt, hvad vi foretager os. Dette gør sig bl.a. gældende i vores gastronomi, hvor vi bruger gode, sæsonfriske og gerne lokale råvarer.

Se vores selskabskort herunder, og lad dig inspirere.

Selskabskort 2020

Konfirmationskort Efterår 2020

Hold dit bryllup på Gl. Avernæs

Mad med mening

Vi laver al vores mad fra bunden, og det er årstiderne, som dikterer vores menukort. Vi har et skarpt fokus på bæredygtighed, vi har Det Økologiske Spisemærke i sølv , og vi får næsten alle vores råvarer fra lokale leverandører på Fyn. Vi mener ikke, vi bør flytte fødevarer rundt på hele kloden, hvis vi kan undgå det, og vi kan nemt undgå det her på Sydvestfyn. Vi er nemlig velsignet med fødevarer i verdensklasse, som dyrkes, avles og fremstilles lige på vores dørtrin. Vi serverer Fyn på en tallerken, og det er vi meget stolte af.

Læs mere om vores bæredygtige madkoncept

Lokale råvarer

Vi bruger ‘Sydfynske Lam’ fra Hjelholt i Gudme. Lammene er af en kødfuld race med flot fedtsætning, og kødet er et udpræget kvalitetsprodukt. Vores svinekød er ‘Gourmetgris’ fra Svendborg, hvor grisene er nøje udvalgt fra gårde i lokalområdet. Efter slagtning får kødet lov til at krogmodne, og de stykker, vi får, altid er fulde af god smag og flotte marmoreringer. Al vores kødpålæg til morgenbordet kommer fra et lille økologisk slagteri, og vi har endda fået fremstillet vores egen økologiske hotdog-pølse i samarbejde med Steensgaard Principlandbrug.

I sæsonen henter vi dagligt friskopgravede frilandskartofler hos kartoffelfanatikeren Regnar, som bor et par kilometer nede ad vejen. Hvert år får vi økologisk æblemost fra de gode folk i  Vedelshave, og vores koldpressede rapsolie, som vi bruger til salater og dressinger, får vi fra Peter på Vestfyn. 
Med de fantastiske leverandører er det alt andet end kedeligt at handle lokalt, og vi kender både bønderne, slagterne, avlerne og deres produkter indgående. Vi tør godt love, at vores omgivelser, vores køkken og ikke mindst vores råvarer gør et besøg på restauranten på Gl. Avernæs til en oplevelse, du ikke kan få andre steder.

Åbningstider i restauranten
Vi har åbent mandag til lørdag og vi anbefaler,
at du bestiller bord i forvejen.

Kontakt restauranten
6373 7373

 

undefinedundefined 

Morgenmad
Man-fre 07.00-09.30
Lør-søn 07.30-10.00

Frokost
Man-lør (bestil bord i forvejen)

Aften
Man-Tors 18.30-22.00
Fre-Lør 18.30-22.00 
(Køkkenet lukker kl. 20.00)