https://www.sinatur.dk/medarbejderkampagne/moed-birgit-iversen-husalf-og-stolt-af-at-vaere-i-en-virksomhed-der-passer-paa-naturen/
Book nu

Mød Birgit Iversen - husalf og stolt af at være i en virksomhed, der passer på naturen


Som souschef i housekeeping på Sinatur Storebælt står Birgit for alt fra rengøring til opvask og pasning af hotellets planter. Hun beskriver sig selv som lidt af en husalf. Det har hun været i 10 år nu og hun er stadig fuld af glæde, når hun går på arbejde. For som hun siger:  “Det er dejligt at være på en arbejdsplads, der passer på naturen og ikke bare hælder en masse kemikalier ud i kloakken.” 

I dag kunne hun ikke forestille sig at arbejde andre steder, men vejen ind i Sinatur Hotel & Konference var lidt tilfældig. 

“Jeg begyndte i et afløserjob, fordi jeg har haft plejebørn, som blev hjemsendt. Men inden længe, så blev jeg ansat på fuld tid og senere som souschef - det kryber jo lidt ind under huden på en. Jeg skal ikke bare gøre 20 værelser rene, jeg får også indsigt i og indflydelse på de ting, der sker på hotellet. Alle, der brænder for det, får lov til at gøre en forskel. Det kan sagtens være en rengøringspige, der får en god idé og får lov til at prøve den af. Sinatur er ikke større end, at vi har det her nærvær - både på gulvet og til direktørerne og gæsterne.”


Hvad er det bedste ved at være en del af Sinatur? 
“Gode arbejdskolleger. Vi har et rigtigt godt team. Vores DNA er, at vi skal være gode til at hjælpe hinanden og hjælpe naturen. Måske løser det ikke hele verdenssituationen, at jeg smider plastik i en skraldesæk, men det hjælper jo heller ikke at lade være.” 


Hvad betyder det for dig, at Sinatur arbejder med at blive en mere bæredygtig og ansvarlig hotelkæde?
“Det gør da mig da lidt stolt, når jeg kan sige, at vi arbejder for at prøve at blive CO2-neutrale, at vi har en genanvendelsesprocent på vores affald på 72 procent - vi vil gerne op over de 82 procent - at vi er ved at lave biodiversitetsområder på hotellerne og at vi næsten ikke serverer noget oksekød i vores restauranter. Jeg kan mærke, at det gør folk nysgerrige og det er fedt at kunne forklare, hvorfor vi går så meget op i at passe på naturen. Og når man sorterer så meget på arbejde, så tager man det også helt naturligt med hjem, så laver man også lige nogle ekstra sorteringskasser derhjemme og sørger for ikke at slå græs, der hvor brombassen sidder på plænen. Man tænker lidt anderledes.” 


Hvad betyder naturen for dig? 
“Rigtigt meget. Jeg har selv en lille ejendom med jord til, hvor jeg har syv heste og en kæmpe have. Jeg er udenfor så snart, jeg kommer hjem. Det giver rigtig god mening, at naturen fylder både på job og derhjemme. Og så er det dejligt ikke at have dårlig samvittighed, når man tager hjem fra job. Man kunne jo godt være på en arbejdsplads, hvor man hælder kemikalier ud i kloakken. Men jeg ved, at min arbejdsplads gør alt for ikke at svine i naturen.” 


Er du glad når, når du går på arbejde? 
“Ja for pokker. Jeg har nogle gode kolleger og er med til at udvikle noget, som andre kan bruge i forhold til at være mere bæredygtige. Det er mega-spændende og gør det sjovt at gå på arbejde.” 


Hvad er du blevet mest overrasket over, mens du har arbejdet hos Sinatur? 
“Det er nok, at ledelsen virkeligt mener det med, at vi skal tænke på miljøet. At man her hos Sinatur tør tage nogle chancer, som for eksempel at lave en kødfri dag, hvor vores gæster ikke kan få kød i restauranten. Det blev ikke modtaget særligt godt af vores gæster. Men at man tør tage springet, selvom det er lidt vovet. Det overrasker.”


Hvis du skal anbefale Sinatur til andre, hvad vil du så fremhæve? 
“Hvis man ikke går op i bæredygtighed og miljø, skal man ikke søge job her. Men hvis man kan se sig selv i en virksomhed med en strategi om at passe på naturen, så vil jeg da anbefale det som en rigtig god arbejdsplads.”