Book nu

Naturen får det sidste ord


Hoteller på naturens præmisser
Noget af det helt særlige ved vores seks hoteller er, at de alle ligger smukt placeret i naturen. Tæt på vandet eller midt i skoven. For vi ved, at det er sådanne omgivelser, der giver de bedste forudsætninger for at lære nyt - for at vokse og gro.

Vi har valgt, at vi hver dag gør alt, hvad vi kan, for at give mere tilbage til naturen og hinanden, end vi tager. Vi tilhører selv en af de brancher med det største negative aftryk på klima og miljø. Men vi vil ikke sidde og se passivt til, at det går for langsomt med at tænke og agere mere bæredygtigt. 

En del af noget større men en lille del af klimaregnskabet
Vi har besluttet os for at gøre, som naturen siger og lade den få det sidste ord.
Derfor er vi i fuld gang med at skabe en konference- og hoteloplevelse, der fylder så lidt som muligt i det store klimaregnskab og så meget som muligt i regnskabet med gode, lærerige og mindeværdige oplevelser. 

Hvordan driver vi et bæredygtigt hotel?
Det er afgørende for os at drive hotel- og konferencesteder på en måde, der ikke driver rovdrift på naturen, men tværtimod finder løsninger, der respekterer naturen og hjælper den med at blomstre igen.

Vi har klare holdninger til, hvem vi handler med. Vi gør, hvad vi kan, for at tilberede maden vi serverer af råvarer, som vi køber lokalt – og helst også økologisk. Eller som er dyrket i vores egne haver. Vi affaldssorterer alt og genbruger så meget, som vi overhovedet kan. Og i 2030 er det vores ambition at være CO2-positive.

Det er sådan, vi synes, fremtidens konference- og hoteloplevelse skal være. Det er sådan, vi prøver at passe på naturen, så den bliver ved med at være lige så smuk og berige os lige så meget, som den gør i dag. Vi vil tilbage til, at vi hjælper hinanden, inspirerer hinanden, løfter sammen og gør hinanden bedre. Og vi tror på, at skal vi for alvor udrette noget, skal vi lære af samspillet i naturen.

Naturen siger: Mindre CO2, tak

Hos Sinatur tror vi på, at det er gavnligt at være ude i naturen så meget som muligt. Det er derfor, alle Sinatur-hoteller ligger så smukt i naturen, som de gør. Og derfor, vi inddrager så meget af naturen, vi kan, i vores tilbud til dig. Men det giver jo ingen mening, at vi sender dig ud for at få frisk luft, hvis vi ikke arbejder på, at luften faktisk er frisk. Derfor reducerer vi konstant vores CO2-aftryk, for eksempel samler vi vores indkøb, og vores vareleveringer. I år har vi også droppet ”sort strøm” til fordel for vindmøller. Og i 2030 vil vi ikke bare være CO2-neutrale, men CO2-positive.

Naturligvis.
Læs mere om alle vores 2030-mål og foreløbige resultater her.

Naturen siger: Genbrug alt det, I kan

Hos Sinatur tror vi på, at vi skal forbruge mindre. For naturens og vores egen skyld. Det betyder, at vi ikke smider noget ud uden at undersøge, om vi kan genbruge eller genanvende det i en eller anden form. Og det kan vi for det meste. Den mad, vi får til overs, sender vi på komposten eller ud til grisene. Den plastik, vi bruger, sorterer vi, så den kan genbruges. Faktisk genanvender vi allerede 72% af alt vores affald. Det er vi ret stolte af. Og vi stopper ikke her: I 2030 er det vores ambition at kunne kalde os 100% affaldsfrie.

Naturligvis.

Naturen siger: Lad ikke mad gå til spilde

Hos Sinatur har vi et helt særligt forhold til mad. Og til den natur, maden kommer fra. Vi laver kun mad efter årstiderne og så vidt muligt af lokale råvarer. Vi gør en dyd ud af, at ingen råvarer går til spilde. Et godt eksempel er porretoppe, som vi forvandler til lækre chips, porresalt og porreolie. I stedet for at smide dem ud. Og ved du, hvad det bedste er? Den mad, du ikke spiser, sender vi enten på komposten eller ud til grisene på marken. Så går den nemlig ikke til spilde, men indgår i naturens kredsløb igen.

Naturligvis.

Naturen siger: Lad det gro

Hos Sinatur elsker vi økologi. Selv om vi nogle gange må vælge det fra, fordi vi vil naturen det bedste. For eksempel vil vi hellere købe vores råvarer lokalt end hente dem globalt. Det er godt for klimaet, og godt for et andet miljø, nemlig lokalmiljøet. Og dermed også for de lokale og meget dygtige fødevareproducenter. Vi kan heldigvis ofte vælge økologisk, når vi køber lokale råvarer. Til gengæld går vi ikke så meget op i, om guleroden er kroget og agurken krum. Vores dedikerede tilgang til økologi gav os som den første danske hotelkæde Det Økologiske Spisemærke i bronze tilbage i 2013, og i 2019 modtog vi igen som de første, Det Økologiske Spisemærke i sølv, hvilket er din garanti for, at 60-90% af alle mad- og drikkevarer hos os er økologiske. 

Naturligvis. 

Naturen siger: Jo flere, jo større en forskel

Hos Sinatur tror vi på, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for, at naturen forbliver lige så smuk, som den er nu. Derfor køber vi lokale råvarer til gavn for det store miljø – nemlig klimaet – og for vores lokalmiljø. Vi arbejder konstant på at sænke vores CO2-aftryk og genanvende så meget af vores affald som muligt. Og i 2030 er vi både CO2-positive og 100% affaldsfrie. Men vi kan ikke gøre det uden dig. Så hvis vi virker, som om vi gerne vil have, at du tager mere end en god oplevelse med dig hjem, er det rigtigt nok. Vi vil også gerne vise dig, hvor fantastisk en natur vi har, og hvad vi kan gøre for at passe bedre på den. Sammen.

Naturligvis.

Vi er allerede nået langt

Bæredygtige resultater har givet mere blod på tanden


Vores ambitiøse 2030-mål er på ingen måde taget ud af den blå luft. Vi har længe været i gang med at skabe en bæredygtig forretning i en ubæredygtig verden. Nu tager vi skridtet videre, for vi ønsker ikke kun en bæredygtig forretning. Vi ønsker en verden, der er bæredygtig for alle. Ikke mindst naturen.

Vi har arbejdet med nedenstående indsatser lige siden Sinatur blev etableret som hotelkæde i 2007, og som samtidig har været startskuddet til vores ambitiøse strategi for naturen.
 

Vi var den første hotelkæde, der blev mærket med Green Key

Vi har det Det Økologiske Spisemærke i sølv
       Vi var den første danske hotelkæde, der fik bronzemærket tilbage i 2013,
       og er idag den eneste med sølvmærket 

Vi er Danmarks første hotelkæde i UN Global Compact
       Som medlem forpligter vi os til at arbejde med Global Compacts 10 principper inden for
       menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø, anti-korruption og de 17 verdensmål

Vi er Danmarks første C02-neutrale hotelkæde

Vi reducerer antallet af leverancer til vores hoteller

Vi bruger ren vindmøllestrøm og har egne solcelleanlæg
       Vores egen vindmølle genererer også strøm til 700 lokale husstande
       og vi har klimavenlige varmekilder som egne flis- og pillefyr

Vi affaldssorterer og genanvender allerede i dag 72% af vores affald
       Med et stort fokus på reducering af vores madspild

Vi handler lokalt og serverer mere grønt og mindre kød

Vi anvender LED-belysning som lyskilde

Vi har ladestandere til el-biler på alle hoteller