Book nu

Mød Nils Lauritzen - havemand og ‘det store dyr i haven’ på Sinatur Storebælt


Biodiversitet betyder, at der skal være plads til alle slags dyr. Både insekter og større dyr. For som Nils siger: "Hvis jeg var en hest, ville jeg skrabe huller i jorden, hvor der kan vokse blomster. Det er sådan, det foregår i naturen". Og det er det, Nils sørger for - som ‘det store dyr i haven’ - nemlig at gøre plads og grave huller, så der kan komme andre dyr og planter til. For det hele hænger sammen - og det ved Nils, for han har ansvaret for Sinatur Storebælts nyanlagte biodiversitetspark. 

“I en traditionel park går man tit efter noget meget velfriseret. De blomster man ikke selv har plantet tager man væk. Men jeg synes, vi skal en anden vej - her skal blomsterarterne komme ind af sig selv,” siger Nils Lauritzen. 

Nils har været ansat i Sinatur siden august 2022 - men hans vej ind gik gennem en virksomhedspraktik på hotellet under Tour de France i 2022. 

“Det kom sig af at jeg gerne ville skifte branche. Jeg ville gerne være anlægsgartner. Og så fik jeg tilbuddet om at komme i virksomhedspraktik på Sinatur. De manglede en, der kunne gå til hånde fordi der skulle være Tour de France,” fortæller Nils Lauritzen, der tidligere arbejdede som skolelærer. 

Da praktikken sluttede stod han med et jobtilbud i hånden. Og Nils var ikke i tvivl om, at han skulle takke ja. 

Hvad er det bedste ved at være en del af Sinatur? 
“En af de ting, der slog mig tidligt var, at det er en meget dynamisk arbejdsplads. Der er hele tiden ting, man skal være klar til at gribe og forholde sig til. Det er fedt. Og så er det en meget flad og åben struktur. Hvis jeg har spørgsmål eller får en idé, kan jeg gå op til min direktør og så er hun modtagelig for det. Der er en fed stemning og en nysgerrighed i forhold til mit arbejde med vores biodiversitetspark.” 


Hvad betyder det for dig, at Sinatur arbejder med at blive en mere bæredygtig og ansvarlig hotelkæde?
“Det betyder først og fremmest, at der er overensstemmelse mellem hvad jeg selv synes er vigtigt og hvad min arbejdsplads synes er vigtigt. Det betyder også, at når jeg for eksempel skal købe frø eller planter, skal jeg overveje om det er det rigtige i forhold til bæredygtighed. Jeg kan heller ikke købe en skovl uden at overveje om det her er det rigtige i forhold til målsætningerne om at være ansvarlige. Det der tidligere hed haveaffald er nu en ressource og hver fredag henter jeg kaffegrums i køkkenet og bruger det aktivt ude i haven. Alting handler om, hvordan vi gør det bedst muligt i forhold til at være mest muligt bæredygtige.”


Hvad betyder naturen for dig? 
“Det betyder først og fremmest ro, oplevelser og glæde. Naturen er som kunst og musik, det er dejligt og det beriger ens sanser.” 


Er du glad, når du går på arbejde? 
“Altid. Det er mærkeligt, men det er jeg virkeligt. Det er meningsfuldt at gå på arbejde. Nogle gange er det mindre sjovt, når der skal fejes fortove og fjernes is. Men næsten alt, hvad jeg laver, handler om at gøre det, der interesserer mig mest for. Nemlig at få flere biller, sommerfugle og larver ind i haven. Og så er det nogle utroligt søde mennesker, jeg arbejder sammen med.” 


Hvis du skal anbefale Sinatur til andre, hvad vil du så fremhæve? 
“Jeg vil fremhæve noget af det, som slog mig først, nemlig at man bliver mødt med åbenhed og tillid. Den mest sikre tilgang for en chef er ofte at lave en detailstyring og så give gradvis frihed hen ad vejen. Men sådan er det ikke her. Selvfølgelig er der opgaver, der skal løses, men først og fremmest får man en fornemmelse af, at her er du velkommen og vi er sikre på, at du kan løse dine opgaver.”