Book nu

ESG Impact Rapport: Jagter vi de rigtige mål?


I Sinatur Hotel & Konference kan vi nu fremvise vores ESG Impact Rapport for 2023. Vi har skabt flotte resultater, men det er også tydeligt for os, at det at være en ansvarlig forretning også indebærer en masse dilemmaer. 

Det er anden gang, at vi i Sinatur Hotel & Konference gør boet op på ansvarligheds- og bæredygtighedsfronten. Rapporten er lavet i samme ånd, som vi driver vores seks hoteller – med et ønske om hele tiden at blive klogere og inspirere vores omverden. Det betyder, at vi må være ærlige omkring de ting, vi er i tvivl om, og de ting der er svære. 

Derfor har vi i rapporten valgt at beskrive nogle af de centrale dilemmaer, vi oplever i forhold til at drive en ansvarlig forretning. På den måde tjener rapporten både til at dele resultaterne fra vores arbejde med ansvarlighed og ESG i 2023 og til at dele viden og erfaringer, som andre forhåbentligt kan lade sig inspirere af. 

“Vi skal fokusere på de ting, vi har succes med, men vi skal også tale højt om det, der er svært, hårdt og modløst i det her arbejde. Det er vigtigt at beskrive, at man i arbejdet med ansvarlighed ofte står i situationer, hvor der ikke findes entydige svar på, hvad der er rigtigt eller forkert – og at man ofte bliver mødt af, at der er nogle, der mener, at man skal gøre noget andet,” siger Claus Nielsen, administrerende direktør i Sinatur Hotel & Konference. 

Godt klimaregnskab
Vi har sammen med ESG Impact Rapporten også lanceret vores klimaregnskab for 2023. I Sinatur har vi udarbejdet klimaregnskab siden 2019, og som årets regnskab viser, er vi lykkedes med rigtig meget. Vi har plukket alle de lavthængende frugter, og vi har også taget nogle af dem, der hænger lidt højere oppe. Blandt andet er vores CO2e-udledninger fra scope 1 og 2 reduceret fra 665 tons i 2019 til 376 tons i 2023 og vores scope 3-udledninger er reduceret fra 7402 tons CO2e i 2019 til 5327 tons i 2023 og dermed en forbedring på mere end 2000 tons CO2e. 

I scope 3 arbejder vi løbende tæt sammen med vores leverandører for at finde nye løsninger, der kan reducere vores fælles udledninger endnu mere på sigt. Vi har her et særligt fokus på indkøb af råvarer, som er et af de steder, hvor vi i vores klimaregnskab virkelig kan gøre en forskel. 

“Vi overvejer, om vi skal være klimaneutrale i scope 1 og 2. For selvom det kun er få procenter, vi mangler, er det med klimaregnskabet blevet tydeligt for os, at det er i scope 3, det i virkeligheden batter. Det har været en lærerig rejse at have fokus på at indsamle bedre data og inddrage vores leverandører, medarbejdere og ikke mindst vores gæster i arbejdet med at forbedre vores klimaaftryk,” siger Claus Nielsen. 

Vi håber, at du som læser vil få et inspirerende indblik i, hvordan vi i Sinatur arbejder med ansvarlighed og ESG, og hvor vi er på vej hen. Læs impact rapporten her, hvor de centrale resultater fra Klimaregnskabet også fremgår. 

Download rapporten her