Book nu

Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference: Økologi i haven


I det flotte sydfynske landskab ligger Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference. Hotellets historiske bygninger er omgivet af skøn natur og netop naturen er en af hotellets fornemste opgaver at passe godt på. Hotellets have spiller en central rolle, ikke kun i at forskønne omgivelserne, men også i at forsyne køkkenet med økologiske produkter, som kokkene omdanner til gastronomiske lækkerier. 
Rejsen fra jord til tallerken begynder nemlig lige udenfor døren. Her, blandt rækker af frugt, bær og krydderurter, bliver hotellets dedikation til økologi levendegjort. Ved strikt at følge økologiske principper trives haven uden brug af syntetiske pesticider eller kunstgødning, hvilket sikrer, at produkterne er så naturlige og sunde som muligt. Denne bevidste dyrkningsmetode gavner ikke kun miljøet ved at fremme biodiversitet og reducere skadelige kemikalier, men garanterer også, at de ingredienser, der hentes ind i køkkenet - og til sidst lander på gæsternes tallerkener - er af højeste kvalitet og smag.

En levende undervisningsplads
Gl. Avernæs nøjes ikke kun med at producere og servere skøn økologisk mad. Haverne fungerer også som en levende undervisningsplads, hvor gæster kan deltage i guidede ture, hvor alle sanser bliver vækket. Med en Gastronomisk vandring i parken, i skoven og på stranden kommer man til at smage og dufte hvordan hotellet bruger den omkringliggende natur i køkkenet og får gode tips med hjem. Den gastronomiske vandring i hotellets økologi certificerede have er en autentisk oplevelse og kan bruges som et velfortjent pusterum i en travl kursusdag.

Gastronomiske standarder med respekt for naturen
Sinaturs madkoncept er enkelt; vi ønsker at skabe smagfulde madoplevelser for vores gæster. Ansvarlige måltider båret af enkelt, veltilberedt mad lavet fra bunden med gode ingredienser - især dem, der er plukket i egen have, hvor rejsen fra jord til tallerken kan måles i fodtrin snarere end i kilometer. 

Alle Sinaturs hoteller bruger mindst 60-90 procent økologiske varer. Dette fører vi regnskab med, så vi er sikre på at leve op til kravet til Det Økologiske Spisemærke i sølv
Vi tager hensyn til naturen ved at prioritere ansvarlighed, CO2-aftryk, økologi, dyrevelfærd og biodiversitet. Det indebærer, at vi – ligesom på alle andre områder af vores drift – tænker klimaet og naturen ind i vores beslutninger. 
Fokus på CO2-reduktion betyder også, at vi hver dag måler på vores madspild for at sikre, at vi ikke laver mere mad, end der er behov for.

Læs mere om Gl. Avernæs her