Book nu

Hos Sinatur Hotel & Konference, prøver vi, at genbruge og genanvende alt det vi kan. Det er blandt andet derfor, at vi har indgået et fantastisk samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed Kaffe Bueno. Kaffe Bueno er ligesom Sinatur Hotel & Konference B Corp certificeret, hvilket er en global standard for den forskel en virksomhed gør for samfundet. Som B Corp certificeret virksomhed, forpligter vi os til, at leve op til høje standarter; socialt, miljømæssigt og ift. gennemsigtighed.

I samarbejdet indsamler Kaffe Bueno al kaffeaffald fra Sinaturs hoteller med det formål, at udvinde kaffeolien og bruge den til shampoo, sæber og fugtighedscremer. Den bæredygtige cirkulære økonomi er til glæde for vores klima, natur og miljø og derfor skal vi komme brug-og-smid-væk-kulturen til livs. Ved at genanvende så meget vi kan sikrer vi, at vi ikke driver rovdrift på naturen, men tværtimod finder løsninger, der respekterer naturen og hjælper den med at blomstre igen. Som B Corp certificeret virksomhed indtænker vi bæredygtighed ind i alt, hvad vi laver og vi ved, at vores arbejde med cirkulære principper er til gavn for os alle.

Når kaffen er drukket, er det stadig kun en procent af de nyttige næringsstoffer, der er blevet brugt, derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Og så er det fantastiske cremer og shampoo, der kommer gæsterne på vores hoteller til gode.

“Det er meget nemt at sige, at man er bæredygtig, købe certificerede produkter og så sige, at det var det. Men at skabe bæredygtige forandringer i virksomhedens forsyningskæde, er noget få er villige til at gøre. Vores samarbejde med Sinatur har vist, at vi kan bruge vores forretninger til at gøre noget godt for vores miljø. Da vi for første gang mødte folkene bag Sinatur, for fire år siden, blev vi hurtigt klar over at deres intentioner og hensigter var ægte og at de ville gå langt. Sinatur troede på et cirkulært partnerskab og de blev derved også first-movers ved, at gøre denne praksis til en integreret del af deres drift,” fortæller Alejandro Franco, stifter af Kaffe Bueno.

Det unikke samarbejde blev i november 2022 hædret med fornem bæredygtighedspris, Science City Lyngby Bæredygtighedspris, som bidrager til et unikt initiativ, der er til gavn for den grønne omstilling. Og det må man sige, at Sinatur Hotel & Konferences samarbejde med Kaffe Bueno er et godt eksempel på. For samarbejdet viser, hvordan vi kan arbejde med cirkulær økonomi til gavn og inspiration for andre virksomheder.