-
Hoteller
-
Jylland
-
Fyn
-
Sjælland
-
-
Selskaber
-
Hoteller
- Jylland
- Fyn
- Sjælland
-
Book nu
Oksekød er bare et af vores mange klima-dilemmaer
Hvis vi skal drive ansvarlige hoteller, kræver det også, at vi må træffe nogle hårde valg - fravalget af oksekød er bare et af dem. Men der er mange andre. I Sinatur sætter vi igen fokus på nogle af de mange dilemmaer, der er, når man har et ønske om at drive en ansvarlig forretning.
Vi ser det som en central opgave at dele vores erfaringer, tale højt om de svære ting og lære fra os. For vi kan ikke løse klimakrisen alene, og det er nu engang sjovere at gøre ting i fællesskab. Og vi kunne ikke være kommet så langt uden opbakningen fra vores leverandører og vores gæster. Når vi samler alle trådene og gør regnskabet op, kan vi fremvise flotte resultater, men der er stadig meget, vi kan gøre.
En stor del af vores strategi er at levere mad med holdning og uden spild. Det stiller høje krav til vores kokke, at sammensætte menuer, der lever op til dette. Men det er gennem maden, vi kan skabe den helt store forandring i vores impact.
For eksempel har vi stille og roligt udfaset oksekød, men vi fandt hurtigt ud af, at vi ikke bare skulle droppe det helt. Det skal komme naturligt via alternativer, ikke via forbud.
Men det er ikke alt, der er så nemt, for når vi løser et problem, kan vi potentielt skabe et andet.
Der er ting, vi ikke serverer for dig på vores hoteller, fordi de kommer langvejs fra, og vi ønsker at tage hensyn til klimaet. Så langt så godt. Den lidt irriterende sandhed, ved den slags beslutninger om for eksempel ikke at servere appelsinjuice og bananer for vores gæster, er imidlertid, at det påvirker os, der træffer valget på en positiv måde, fordi vi blandt andet sparer en masse CO2 i forbindelse med fragten. Men andre steder i verden påvirker vores beslutning mennesker negativt. For de mennesker, som lever af at dyrke appelsiner og bananer, og for dem der lever af at plukke dem, er det ikke den bedste beslutning.
Spørgsmålet er, om vi ikke også har et ansvar for dem, hvis vi virkelig vil være ansvarlige og drive verden i en mere bæredygtig og retfærdig retning? Det synes vi, at vi har! Også selvom det er besværligt at tænke så langt. Vi har endnu ikke svaret på, hvad der er det rette at gøre, men nu har vi stillet spørgsmålet og besluttet os for at blive klogere på, hvad der er den bedste løsning.
Vær med når vi sætter fokus på de mange dilemmaer, den grønne omstilling stiller os overfor.
Impact rapport
Vil du vide mere om Sinatur Hotel & Konferences arbejde med at drive ansvarlige og bæredygtige hoteller på naturens præmisser, kan du læse vores impact rapport og forhåbentligt få inspiration til, hvordan du selv kan bringe den grønne transformation ind i din virksomhed.
Vores hoteller
Kontakt os
Skarrildhus:
skarrildhus@sinatur.dk
Haraldskær:
har@sinatur.dk
Sixtus:
sixtus@sinatur.dk
Gl. Avernæs:
glavernaes@sinatur.dk
Storebælt:
stc@sinatur.dk
Frederiksdal:
frederiksdal@sinatur.dk