Book nu

Vores gastronomi skal afspejle vores værdier


Hos Sinatur afspejler vores gastronomi vores kerneværdier. Vi ønsker at servere lækker og velsmagende mad og drikke til vores gæster, hver gang de sætter sig til bords i vores restauranter. Med et stærkt fokus på at skabe menuer, der både lever op til gæsternes forventninger og imødekommer udfordringerne ved klimaforandringer og biodiversitet, arbejder vi konstant på at udvikle vores madkultur.

Indkøb af råvarer og drikkevarer har en betydelig påvirkning på klima, miljø og natur, hvilket vi er meget bevidste om. Dog er vi også klar over, at mange faktorer spiller ind, når vi skal vurdere en fødevares aftryk. Dette skaber et dilemma om, hvorvidt vi har den rette viden til at træffe de bedste valg. Vi gør vores bedste med den viden, vi har, og er klar til at ændre vores menukort, efterhånden som vi lærer mere.

I løbet af 2023 har vi arbejdet intensivt på at opdatere vores kodeks for gastronomi og drikkevarer, med et endnu større fokus på klimavenlig mad og drikke. Arbejdet har vist, hvor vigtigt det er at finde alternative løsninger. I 2022 havde vi et væsentligt klimaaftryk fra oksekød, som vi har reduceret med 40% i 2023 ved at servere mere fjerkræ, gris og kaniner. Dette viser vores engagement i at undersøge, hvad vi har af muligheder og potentialer i vores gastronomi.

Samtidig har hotellerne introduceret mere grønt og alternative kødtyper på menuen. Her har vores udfordring været at sikre, at vores viden er tilstrækkelig. Spørgsmål om eksempelvis forskellen mellem økologiske grøntsager fra Spanien og konventionelle fra Fyn understreger kompleksiteten i vores overvejelser.

Sinaturs gastronomiske kodeks er derfor udviklet med grundprincipper, der sikrer, at vi driver hotelvirksomhed på naturens præmisser med så lavt et klimaaftryk som muligt. Vi ønsker at øge biodiversiteten, være klimapositive og inspirere vores gæster til at spise med naturen i fokus. Dette betyder blandt andet, at vi foretrækker danske råvarer, forebygger spild og samarbejder tæt med vores leverandører.