Book nu

Skal vi bare lukke hotellet?


Vi har et ønske om at gøre vores hotel og konferencevirksomhed så ansvarlig og bæredygtig som muligt. Men vi må også erkende, at det at drive hotel sætter et stort aftryk på vores omverden. Hånden på hjertet hører vi i vores branche til blandt de store syndere. For det sætter store aftryk på miljøet at drifte vores hoteller, når vi gerne vil opretholde et højt serviceniveau og give vores gæster uforglemmelige oplevelser. 

Så ville det egentlig ikke være mest ansvarligt af os at lukke hotellerne? 

Det mener vi selvfølgelig ikke. Vi tror nemlig på, at det er vigtigt, at vi har mulighed for at mødes, tænke store tanker eller bare nyde hinandens selskab. Både i dag og i fremtiden. Og det vil vi gerne være en del af. 

Men vi er også bevidste om, at hvis vi fortsat skal have en berettigelse i verden, må vi redefinere, hvad det vil sige at være på et hotel og konferencested. Kan vi stadig tilbyde gæsterne de bedste oplevelser og samtidig have en samtale om, hvad vi kan undvære på vores hoteller? Eller handler det måske mere om, at vi skal tale om, hvad luksus betyder for os, og om vi kan finde nye og bedre måder at mødes på? Skal vi tænke naturen mere ind i alle vores aktiviteter og gøre det til en endnu mere naturlig del af vores værditilbud? Skal vi være meget bedre til at tænke i grønne produkter? 

Vi er allerede godt i gang. Vi har gennem længere tid sat fokus på grønnere menuer og videreudviklet vores gastronomisk kodeks, som skal sikre, at den mad vi spiser, ikke bare smager godt, men også føles godt for naturen og i klimaregnskabet. Og så er der alle de andre ting vi gør, for at tage et større ansvar og være mere ansvarlige. Dem kan du læse om her

Men vi ved også, at vi kan gøre endnu mere, og at der skal mere til. Og at vi ikke kan gøre det uden hjælp fra vores gæster. Derfor synes vi også, at noget af det mest spændende, vi kan tale sammen om, er, hvordan fremtidens hotel- og konferencetilbud skal se ud, så vi skaber positiv værdi for samfund og planet. 

Det gør vi selvfølgelig allerede i hverdagen, men vi vil gerne blive endnu klogere. Derfor har vi inviteret nogle af vores kunder til at tilbringe en dag med os i vores skønne natur, hvor vi sammen stiller spørgsmål til, hvordan vi kan skabe endnu bedre, og grønnere hotel- og konferenceoplevelser: Hvad skal vi beholde, hvilke ting er vi villige til at undvære, og hvilke muligheder har vi slet ikke set endnu? Hvilken fælles overenskomst kan vi lave for fremtiden? Måske vi sammen finder svar som kan bringe os alle sammen et skridt videre ind i en mere ansvarlig fremtid? Vi glæder os til at dele indsigter og erfaringer med resten af branchen. Og hører selvfølgelig også meget gerne fra dig med gode forslag.

Skriv til sinatur@sinatur.dk, hvis du vil dele dine gode forslag.