Book nu

Tips til naturlige møder og konferencer


Når du booker et møde eller en konference hos Sinatur Hotel & Konference, har du allerede truffet et godt valg. Vi lytter nemlig til naturen og driver forretning på dens præmisser. Det betyder, at vi påvirker miljøet så lidt som muligt og tænker ansvarlighed ind i alt, hvad vi foretager os.

Vi ønsker også at inspirere vores gæster til en mere klimavenlig livsstil, for jo flere vi er, jo længere når vi. Derfor får du her en række ideer til, hvordan du kan gøre dine møder og konferencer endnu mere bæredygtige. Du får helt sikkert flere, når vi ses!

Før arrangementet

Leverandører: Vælg altid samarbejdspartnere, som tilbyder ansvarlige, certificerede løsninger.

Trykt materiale: Sørg for at minimere det trykte materiale ved at sende agendaer, deltagerlister og oplæg ud digitalt.

Navneskilte: Vælg bioplast-lommer eller navneskilte, som kan genbruges mange gange. Husk at opfordre deltagerne til at aflevere dem igen.

Roll-ups: Du kan få dem fremstillet af bambus og vælge et generisk budskab, så du kan bruge de samme roll-ups til flere arrangementer.

Kørsel: Arrangér offentlig og/eller fælles transport, når det er muligt. Du kan fx samle deltagerne op i en bus eller hjælpe med at arrangere samkørsel ud fra deltagerlisten.

Gæster fra udlandet: Spar flyrejsen og brug en virtuel forbindelse til udenlandske oplægsholdere og deltagere.

Under arrangementet

Mad og drikkevarer: Vælg de gode, lokale og økologiske råvarer i sæson til og gør noget godt for miljøet. Det gør vi. Og giv deltagerne mulighed for at vælge det sundere alternativ til snacks, så der bliver tilført god energi til hjernen i løbet af en travl dag.

Spar på servicet: Opvask kræver også ressourcer, så sørg for at genbruge fx glas og kaffekopper.

Digitale noter: Foreslå deltagerne, at de minimerer papirforbruget ved at tage noter på PC eller tablet.

Minimer print: Får du brug for at få udskrevet noget, kan du bede om at få printet på begge sider af papiret. Det gør vi altid i Sinatur. Og så bruger vi naturligvis FSC-mærket papir. Hvis du printer med henblik på uddeling, så overvej. om det nu også er nødvendigt. Det er vores erfaring, at mange deltagere efterlader trykt materiale i lokalet. 

Nyd naturen: Inddrag naturen og gør dagen mindeværdig med sjove aktiviteter i det fri, der ikke belaster omgivelserne. Vi kommer gerne med gode idéer til oplevelser på vores hoteller.

Efter arrangementet

Genbrug: Husk at samle navneskilte, notesblokke osv. sammen, så de kan genbruges næste gang.

Præsentationer: Send dagens oplæg ud som bilag på mail eller gør dem tilgængelige på nettet, så deltagerne selv kan downloade dem.

Et sjovt minde fra dagen: Skal deltagerne have en erindring med sig hjem, kan det fx være en "spirende blyant": Efter brug stikkes den i jorden og bliver til en krydderurt. Du kan også få frøpapir, der kan plantes.