Book nu

Mød Mie Lambrecht


25-årige Mie Lambrecht er tjenerelev på Storebælt Sinatur Hotel & Konference i Nyborg. Hun startede allerede med at arbejde som tjener på sin fars restaurant, da hun var 15 år gammel, og selvom faren ved flere lejligheder har frarådet en karriere i restaurationsbranchen, kan Mie Lambrecht slet ikke undvære pulsen og arbejdet i restauranten.

Tekst


Hvorfor har du valgt at uddanne dig til tjener?

”Jeg elsker universet i restauranten og kontakten med gæsterne. Et lille smil og en god oplevelse kan gøre en kæmpe forskel for gæsterne og være med til at forvandle en måske dårlig dag til en god dag. Det giver en god fornemmelse.”
 

Hvad er dine arbejdsopgaver?

”De er virkelige forskellige og varierer meget fra dag til dag. Jeg er for eksempel med til at anrette maden sammen med kokkene på buffeten, og så serverer jeg selvfølgelig også ved bordene. Jeg præsenterer maden og de tilhørende vine, og så skal jeg være med til at skabe en rar stemning i restauranten, så gæsterne får en god oplevelse.

Gæsterne er meget forskellige. Vi har både konferencegæster, og gæster der holder sølvbryllup. For et lille stykke tid siden havde vi besøg af 150 håndværkere til en julefrokost. Der var det sjovt at stå i baren og servere drinks og kolde juleøl.”
 

Hvorfor anbefaler du uddannelsen til andre?

”Det er en fed uddannelse, hvor du lærer en masse om mad og vin. Du lærer også, hvordan du giver gæsterne en god oplevelse. Tjeneruddannelsen i Danmark er en af de mest anerkendte i verden. Så har du lyst til et udlandseventyr, åbner der sig mange døre.

Du hører måske tit, at arbejdstiderne er dårlige. Jeg synes ikke, det er slemt. Jeg er ikke et morgenmenneske, og jeg nyder at møde fra kl. 11 til 21. Ønsker du at søge nye karriereveje, kan en uddannelse som tjener åbner døre og kvalificere dig til et job som for eksempel vindistributør, vinsælger eller være et godt afsæt til at starte din egen vinbar op.”
 

Hvorfor vælge Sinatur Hotel & Konference som elev?

”Jeg får virkelig lov til at prøve alle mine idéer af. Selvom nogle ikke lykkes, får jeg lov igen. Senest har jeg stået for at lave et helt nyt cocktailkort, der er mere årstidsbestemt og tilpasset den natur, der omfavner os. For eksempel bruger vi både mynte fra haven og havtorn fundet i naturen i vores drinks. Det er sjovt og stort at få ansvar af min chef og kolleger.

Som elev på Sinatur får vi nogle vilde oplevelser. Jeg har for eksempel været på Falsled Kro, på Food Walk i Aarhus og drukket cocktails på St. Pauls Apotek i Aarhus. Vi er også ude at besøge en masse af vores leverandører i Danmark, og i april var vi i Frankrig, hvor vi oplevede nogle af de bedste vinmarker i verden. Hvert år holder vi en Elevaften, hvor eleverne fra alle seks hoteller er sammen om at skabe en gastronomisk oplevelse for gæsterne uden indblanding fra ”de voksne”. Det er en god og lærerig oplevelse, hvor vi har mulighed for at prøve os selv af, når det virkelig gælder.”
 

Hvad drømmer du om?

”Jeg drømmer om at blive selvstændig og åbne min egen hyggelige restaurant. Efter tjeneruddannelsen går jeg i gang med at uddanne mig til kok, og jeg vil også tage sommelieruddannelsen, så jeg står bedst muligt rustet til at drive en god og succesfuld à la carte restaurant. Det skal være ”fine dining” til priser, hvor alle kan være med – også studerende. Maden skal være båret af økologi og lokale råvarer ligesom på Sinatur.”