Menu
da
en
Vi lytter til naturen
Naturligvis
6 unikke hoteller
i skovbrynet og strandkanten
Tag et pusterum
Book et ophold nu
Med naturen i centrum
og fokus på gæsterne

Mød Sebastian Grøn Norup

28-årige Sebastian Grøn Norup er tjenerelev på Haraldskær Sinatur Hotel & Konference. Allerede som 15-årig blev vejlenseren ansat som opvasker. Tjansen i opvasken blev senere skiftet ud med et arbejde som reservetjener, inden Sebastian Grøn Norup i 2016 begyndte på uddannelsen som tjener. Det valg har han ikke fortrudt.

Hvorfor har du valgt at uddanne dig til tjener?

”Jeg elsker at arbejde som tjener, og det var helt naturligt at tage skridtet fra at være reservetjener til at uddanne mig til rigtig tjener. For uddannelsen giver mig en stor indsigt i mad og vin, og den lærer mig at sætte de helt rigtige vine til maden og præsentere menuen for vores gæster. Helt ind i hjertet elsker jeg at give gæsterne god service og en uforglemmelig oplevelse.”
 

Hvad er dine arbejdsopgaver?

”Sammen med kokkene er jeg til at anrette maden på buffeten, og så er jeg selvfølgelig med til at servere for vores konferencegæster, selskaber og kæreste- og vennepar. Jeg præsenterer maden og vinene for vores gæster og fortæller de gode historier om råvarerne fra vores lokale producenter og vinene fra de europæiske vinhuse. De gode historier er med til at fuldende oplevelsen som gæst, og jeg kan godt lide at arbejde et sted, der vægter det så højt. Jeg er i det hele taget med inde over rigtig mange ting. For eksempel er jeg med til at bestille varer, ligesom jeg er med ude hos vores leverandører for at vælge nye varianter til vores sortiment. Det kan eksempelvis være indkøb af nye øl eller ny spiritus.”
 

Hvorfor anbefaler du uddannelsen til andre?

”Hvis du har et stort servicegen og brænder for at yde en god service, er jobbet som tjener oplagt. Det er et sjovt job, og det handler ikke kun om at servere kartofler og skænke vin. Det handler også om at være en god sælger og lave mersalg.

Uddannelsen som tjener åbner en masse døre. Du kan læse videre til sommelier og få endnu større viden om vin. Bliver du træt af at være i tjenerfaget, er dit servicegen og din viden om vin og mad eftertragtede egenskaber i mange andre jobs. For eksempel i et job som sælger, som manager på en restaurant eller som selvstændig med egen vinbutik.”
 

Hvorfor vælge Sinatur Hotel & Konference som elev?

”Sinatur Hotel & Konference er et dejligt sted med gode kolleger. Du får hurtigt et stort ansvar i et ungt team, hvor vi hjælper hinanden. Der er plads til at eksperimentere, og der bliver lyttet til dig, når du har idéer. Du føler virkelig, at du er med til at gøre en forskel.

I min elevtid har vi elever haft en masse gode oplevelser sammen på tværs af alle seks konferencehoteller. Vi har været ude at spise på nogle rigtig luksussteder og besøgt en masse spændende leverandører. I februar arrangerer vi Elevaften, hvor vi står for alt. Det er en vild aften, hvor vi for alvor får prøvet vores talenter af.”
 

Hvad drømmer du om?

”Lige nu drømmer jeg om at blive på Haraldskær. Det er en fantastisk arbejdsplads med gode kolleger og dejlige gæster. Min kone og jeg kigger på hus i Skibet ved Vejle, der grænser op til konferencehotellet. Vores fremtid er i Skibet, og jeg glæder mig til at fortsætte min karriere på Haraldskær, når elevtiden er gennemført.