Book nu

Sinaturs TV-køkken

Mikael laver hjemmelavet müsli sammen med Gitte fra Bøgedal Brew

Det skal du bruge til 2 personer:

1 dl bøgedal øl
(eller anden god øl)
1 dl sukker
100 gram blandede nødder, kerner og evt. tørret frugt
(fx hasselnødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner, groft havregryn og tørret frugt eller bær.
Bestem selv dine mængder af de forskellige ting, så du får lavet din favorit blanding)

Sådan gør du:

Bøgedal-sirup
Kog 1 dl Bøgedal og 1 dl sukker sammen i en gryde, indtil sukkeret er opløst

Müsli
Hæld nøder og kerner på en tør panden og rist dem godt. Når de begynder at tage farve, hælder du Bøgedal-siruppen over lidt ad gangen så de forskellige dele suger væsken og glaseres i siruppen. Gem gerne lidt af siruppen til at hælde over din müsli og yoghurt ved anretning.
Når blandingen er glaseret og væsken er væk, hældes det hele over på fx en bageplade, hvor det skal køle af, inden du pakker det i en lufttæt boks.

Anret en god yoghurt i en skål og drys müslien over og kom hæld herefter lidt Bøgedal-sirup over.

Tip
Lav en stor portion. Det kan sagtens holde sig lækkert i en lukket beholder i 3 uger.