Dansk
Hos Sinatur Hotel & Konference hylder vi årstidens råvarer. Når sommeren er over os, betyder det én ting i køkkenet: hornfisk. Den slanke sølvglinsende fisk er en sand sæsonfavorit – fanget langs de danske kyster og serveret med respekt for både hav og håndværk.
Retten er et eksempel på vores tilgang til mad: Vi går med sæsonen og bruger det, naturen tilbyder os.
Til 2 personer
150 gram hornfisk - eller anden fisk
(Hvis du kender en venlig fiskemand, vil han/hun uden tvivl skære dem ud for dig)
1 løg i små tern
½ spidskål i grove tern
4 hvide asparges skrællet og skåret i skiver
24 friske ærter pillet ud af skallen
½ l. fløde
Smør til stegning og stuvning
Rugmel og alm. mel
Salt og peber
Tip
Retten fungerer også perfekt som en lækker hovedret. Her skal du blot bruge 300 gram hornfisk og servere sammen med nye, danske kartofler kogt med løvstikke og vendt i smør og evt. en god sommersalat.
Fisken
Husk, at fisk smager bedst, hvis det bliver stegt i rigeligt smør på panden!
Og foretrækker du en anden fisk, kan du iøvrigt også bruge både pighvar, slethvar, rødspætte, sandart osv. til denne ret.
Meunierestegt fisk: Bland lidt rugmel og et drys salt i en skål og vend fisken heri.
Smid herefter hornfiskene på panden med skindsiden nedad først og lad dem stege i en god klat smør. Meunierestegningen giver en fantastisk smag,fordi melet suger smagen fra smørret til sig
Hold fisken ned mod panden i starten af stegningen, så den ikke vrider sig. Vend den først, når fiskefileten begynder at blive hvid i kanten ned mod panden. Stegetiden afhænger af, hvor tyk en filet, man har. Fileterne i videoen her fik 6 minutter plus lidt hviletid på panden.
Stuvningen
Kom en god klat smør i gryden (ca. 30 gram) og lad det bruse op. Tilsæt herefter løgene og steg dem klare i smørret, uden at de tager farve. Tilsæt ca. 2 spsk. mel og begynd din opbagning ved at røre rundt ved lav varme i ca. 10 minutter, så melsmagen forsvinder helt - stadig uden at tage farve.
Herefter tilsættes fløden lidt ad gangen til du har en god konsistens. Selve opbagningen må gerne være lidt for tyk, for så snart du nu smider de snittede grøntsager i gryden, vil de smide noget af deres safter ud i selve stuvningen. Du kan altid tilsætte lidt mere fløde, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
Smag til med lidt salt og peber og anret på en tallerken sammen med fisken.
Book selv dit møde eller konferenceophold
Få hjælp til booking af møder og konferencer
Booking af værelser eller ophold