Tekst
Hvorfor har du valgt at uddanne dig til konditor?
”Det var bare ikke mig at stå i butik. Arbejdet kedede mig. Jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg så skulle gøre, men da jeg altid har bagt meget fra jeg var helt lille med min mormor, fik jeg lyst til at starte på uddannelsen til konditor. Det har jeg ikke fortrudt, for i mit arbejde i bageriet får jeg lov til at bruge min kreativitet, når jeg skal lave flotte bryllupskager og andet bagværk.”
Hvad er dine arbejdsopgaver?
”I Sinatur Hotel & Konference er der hjemmebagt brød til stort set alle måltider. Vi bager en masse forskellige slags brød; også rugbrød med vores egen surdej. Jeg kan godt lide at bage brød, men det er også sjovt at bage dagens kage eller laver mousser og petit fours til den søde tand.
Vi laver også vores egne fyldte chokolader helt fra bunden, og i det hele taget får jeg lov til at prøve alle de forskellige arbejdsopgaver i bageriet, for vi er ikke flere, end at jeg hurtigt har fået et stort ansvar i det daglige. Det er spændende og udfordrende.”
Hvorfor anbefaler du uddannelsen til andre?
”Jeg er ikke så stærk boglig. Til gengæld kan jeg godt lide at bruge mine hænder og udfolde min kreativitet, og det er der behov for i jobbet som konditor. Det er også spændende at lære, hvad ingredienserne indeholder, og hvordan de bedst spiller sammen.
Det største er, at man med en masse ”simple” ingredienser kan skabe en stor og flot pyntet bryllupskage. Der er masser af design, kunst og kreativitet i arbejdet, men man skal heller ikke være bange for at tage fat.”
Hvorfor vælge Sinatur Hotel & Konference som elev?
”Jeg er både ordblind og talblind. Det gør nogle ting lidt svære for mig. Sinatur har hjulpet mig med at få ekstra timer på VUC. Det synes jeg siger meget om stedet. De bekymrer sig og vil gerne hjælpe dig med at udvikle både faglige og menneskelige egenskaber.
Sinatur bekymrer sig om naturen og arbejder meget med bæredygtighed. Det betyder, at vi plukker urter, krydderier og blomster i vores egen have til kagerne, ligesom vi bruger årstidens råvarer fra lokale danske producenter. Det er en sjov og spændende måde at arbejde på.”
Hvad drømmer du om?
”Lige nu drømmer jeg bare om at prøve en masse ting af og udvikle mig på Storebælt Sinatur Hotel & Konference. Jeg kan sagtens se mig selv arbejde i bageriet i mange år, for vi har det godt sammen, og jeg nyder hver eneste dag, hvad enten jeg skal bage brød, kager eller lave små smagsfulde desserter.”