Book nu

Josephine-østers med fermenteret tomatjuice skilt med purløgsolie


Ingredienser

 

Fermenteret tomatjuice

500 g grønne tomater
2 dl vand
4 g fint salt pr. l væske

Marinerede agurkekugler

½ økologisk agurk
20 g purløgsolie
½ g havsalt
3 g hyldeblomsteddike (fra Claus Meyer)
4 kværn sort peber

Østers

6 Josephine-østers str. 3

Fermenteret tomatjuice skilt med purløgsolie

1 dl fermenteret tomatjuice
2 spsk. purløgsolie
1 økologisk citron
smag til med friskkværnet peber

Tilbehør

2 fingerlime
24 spæde vilde brøndkarseskud

 

Fremgangsmåde

 

Fermenteret tomatjuice

Skær de grønne tomater i kvarte. Tomater og vand køres på røremaskinen, indtil det er blevet til mos. Sigt væsken fra mosen, og tilsæt salt i væsken. Stil juicen ved stuetemperatur i 14 dage. Den må ikke stå i direkte sollys. Husk at røre i juicen hver dag. Efter de 14 dage sigtes juicen 2 gange igennem en fin sigte og stille så på køl. Holdbarheden herefter er 1 måned. Husk at ryste juicen før brug.

Marinerede agurkekugler

Vask agurken, og lav 18 parisiennekugler på 10 mm. Mariner agurkekuglerne i purløgsolie, havsalt, hyldeblomsteddike og peber. Lad agurkerne marinere mindst 1 time før brug. OBS. Hvis I ganger op med denne opskrift, skal I ikke gange salt og peber op, men i stedet smage til hermed.

Østers

Åbn østersene, og skyl dem i koldt vand. Fjern østersene fra skallen, og opbevar dem i en lille beholder på is. Skallerne skal også renses, da de skal bruges til at servere i. Fjern musklen fra skallen med en lille ske, skyl skallen, og opbevar den på køl indtil brug.

Fermenteret tomatjuice skilt med purløgsolie

Bland fermenteret tomatjuice og purløgsolie. Smag til med citronsaft og friskkværnet peber. Stil kanden i en beholder med knust is indtil servering.
 

Serveringsforslag

Halver fingerlime, og pres alt indholdet ud i skål eller anden beholder. Vær opmærksom på at fjerne kernerne. De er meget små, men tydelige at se. Kom østersen op i skallen, og top med 3 marinerede agurkekugler, ⅓ tsk. fingerlime og 1 tsk. fermenteret tomatjuice med purløgsolie. Pynt med 4 spæde skud vild brøndkarse. Serveres i østersskallen, der placeres på havsalt.