Book nu

Peter Larsen Kaffe

Der serveres kun økologisk og certificeret kaffe for vores gæster på alle Sinaturs hoteller. Vi vil udvise social ansvarlighed i det producerende land i samarbejde med vores kaffeleverandør, Peter Larsen Kaffe. Alle kaffer fra Peter Larsen Kaffe bærer mindst ét af de gode mærker og mange af dem flere. Det beviser, at kaffen er dyrket og produceret under hensyn til mennesker og miljø. For hvert kilo kaffe Sinatur køber, er vi med til at gøre en forskel for producenterne og miljøet. Vores årlige forbrug betyder følgende:

  • 1230 kg. Mindre kunstgødning i produktionen, hvilket mindsker overgødning.
  • 130 kg. Mindre pesticider i produktionen, hvilket øger den biologiske mangfoldighed
  • 11 fodboldbaner, som vi har været med til at sørge for, i areal omlægges til økologisk produktion, som øger mængden af bæredygtig kaffe.

Kaffe Bueno

Sinatur Hotel & Konference har indgået et samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed, Kaffe Bueno. Kaffe Bueno indsamler kaffeaffald fra vores hoteller med det formål at udvinde kaffeolien og bruge den til shampoo, sæber og fugtighedscremer, som er tilgængelige på alle Sinaturs hoteller.

Når kaffen er drukket, er det stadig kun en procent af de nyttige næringsstoffer, der er blevet brugt og derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Sinaturs mål er at blive 100 % affaldsfrie inden 2030 og derfor skal alle de produkter, vi bruger på hotellerne indgå i den cirkulære økonomi - ligesom vores kaffegrums.

Textilia

Når du sover på et af Sinaturs hoteller, kan du sove med ansvarligt sengelinned. Alt fra hotellernes sengetøj, duge, rengøringsklude, måtter og arbejdstøj er fra De ForenedeDampvaskerier (Textilia). Sengetøjet er lavet med en ansvarlig miljøprofil og er elegant, rustikt med ekstra luksuriøs komfort.

Partnerskabet med Textilia Danmark er et eksempel på, hvordan vi i fællesskab kan fremme mere ansvarligt forbrug og produktion. Dette bygger på valg, der understøtter cirkulær økonomi, minimerer affald og fokuserer på løsninger, der forlænger tekstilers levetid, samtidig med at der sættes fokus på tekstilernes CO2-aftryk. Samarbejdet har ført til en besparelse på 4,2 kg CO2 og 1.500 liter vand for hver kokkejakke sammenlignet med, hvis vi skulle have en ny, som var lavet af en ny metervare. Også rengøringskonceptet, hvor snavsede klude fra Sinatur indgår i processerne hos deres vaskerier. Det kan give en CO2-besparelse på helt op til 72%.

Houe

Med Sinaturs samarbejde med HOUE er der direkte omsætning af den hårde plast, for den bliver nemlig til møbler på hotellet. Teknologien er udviklet i Danmark og lavet af danske designere. 
Der bliver brugt mellem 1,5 og 3,2 kg affaldsplast til en stol eller et bord - alt afhængig af, hvilket møbel, det er. Helt op til 97 procent af plasten i HOUEs MyTrash-kollektion kommer fra eksempelvis Sinaturs køkkenaffald. Møblerne, der er lavet på Sinaturs eget plastaffald, kan ses på Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference og vil løbende komme på de andre hoteller i takt med, at de eksisterende havemøbler bliver udskiftet.

Papirværk

Et af vores partnerfællesskaber er Papirværk. Papirværk bekæmper papirspild og inspirerer til mere genanvendelse og har fokus på cirkulær økonomi. Vi afleverer meget af vores papiraffald til Papirværk, som forvandler det til tryksager, fra deres fabrik i Odense. Tryksagerne findes rundt om på Sinaturs hoteller både som kort og andre ting. Tryksagerne er produceret af 100% papiraffald fra Sinaturs egne papirspande, lokalt indsamlet på hotellerne. Kortene indeholder 0% tilsat lim, 0% tilsat kemikalier og 0% tilsat cellulose (træfiber). Papirværk har ligesom Sinatur, et stort fokus på at sætte så lille et aftryk på naturen som muligt og er derfor meget bevidste om, hvor meget CO2 deres produktion udleder. 

Af genanvendt papir laver Papirværk også kunstplakater. Kunstplakaten tegnet af Anine Cecilie Iversen, dannede ramme for årets julegave til Sinaturs aftalekunder i 2022 og var lavet 1:1 af Sinaturs eget papiraffald.

Dansk Cater

Samarbejdet med Dansk Cater begyndte i marts 2023. Det var en rejse, der begyndte, fordi værdifællesskabet var tydeligt. Dansk Cater har nemlig ligesom Sinatur et skarpt fokus på at løfte deres leverandører og ikke mindst stille krav til dem. De arbejder også med mindre madspild, dyrker lokale produkter og laver samarbejder med organisationer om nye tiltag.
Blandt andet har Dansk Cater indgået samarbejdet ‘Gartnerhjælpen’ med GASA Nord, som handler om at videresælge skæve grøntsager, som ellers ville blive smidt ud. Det er netop nogle af de grøntsager, som Sinatur køber. 

Og arbejdet stopper ikke her, for Dansk Caters drøm er at blive ved med at samarbejde om at udvikle nye varer og ikke mindst at påvirke andre til også at udvikle sig i samarbejde med deres leverandører.  
Et af de næste projekter er at udvikle nye oste og pålæg til Sinaturs gæster.

 

Lad dig inspirere her
Læs Sinaturs Impact Rapport