Book nu

Sinatur Hotel & Konference er nomineret til stor pris ved Sustain Awards 2020
 

Torsdag den 8. oktober afholdes Sustain Awards, hvor inspiration og hyldest blandt landets mest bæredygtige virksomheder er i højsæde. Her skal uddeles priser i 3 kategorier, og Sinatur er nomineret til prisen ”årets omstilling” sammen med blandt andre Novo Nordisk og Haldor Topsøe.

Det er Sustain Report, der står bag denne første udgave af Sustain Awards, der betragtes som endnu en indsats for at styrke fællesskabet blandt bæredygtige virksomheder og samtidig rette fokus mod nye tendenser på området i Danmark.

Det er en stor anerkendelse af Sinatur Hotel & Konference og vores arbejde med bæredygtighed, at vi nu er nomineret til så vigtig en pris i selskab med store, velkendte virksomheder som Novo Nordisk, Haldor Topsøe, Velux og Chr. Hansen. Prisen uddeles til en virksomhed, der bidrager til den grønne omstilling med markante bæredygtighedsmål, arbejder aktivt med partnerskaber for at styrke effekterne af den grønne omstilling og er en grøn rollemodel for andre virksomheder. 

Og begejstringen for at være nomineret til netop denne pris, er ikke svær at spore hos vores direktør for Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Kari Brandsgård:

Vi er mere end stolte af, at vi i vores lille hotelkæde kan gøre så stor og bemærkelsesværdig en indsats på det bæredygtige område, at vi nu er indstillet til en vigtig pris som denne i selskab med virksomheder, som vi selv ser op til og respekterer for deres arbejde på området. Det er meget stort for Sinatur og samtidig en stor anerkendelse af vores arbejde med at drive hoteller på naturens præmisser. 

Alle seks Sinatur-hoteller er beliggende i naturskønne omgivelser, og derfor har det lige fra starten været vigtigt for hos at tage et ansvar for at passe godt på netop naturen. Vi var de første, der modtog Den Grønne Nøgle tilbage i 1995. Samme år, som vi fik vores egen vindmølle.
Det store fokus på bæredygtighed blev ikke mindre vigtigt, da hotelkæden i 2007 blev etableret som en kommerciel forretning efter i mange år primært at have været anvendt som kursusejendomme for Danmarks Lærerforening, der ejer os. 

I 2019 præsenterede vi vores samfundsambition og en række ambitiøse 2030-mål, som blandt andet skal gøre os til Danmarks første CO2-positive hotelkæde og 100 % affaldsfrie. Vi er allerede godt på vej, og end ikke en verdensomspændende pandemi har sat en stopper for det ihærdige arbejde med grøn udvikling.

Og netop dét er også nævnt i nomineringen:

På trods af Covid-19 har hotelkæden med seks hoteller investeret massivt i yderligere bæredygtighedstiltag og går forrest i branchen ved blandt andet allerede at være CO2-neutral og at forfølge et mål om at blive 100 % affaldsfrie i 2030. Trods hårde økonomiske odds og nedlukning af samfundet, har Sinatur fortsat sit arbejde med UNCG & B Labs SDG Action Manager. Det har blandt andet resulteret i, at kæden nu arbejder mod en GhG-certificering, så deres samlede klimamæssige aftryk bliver målbart.