Book nu

Sinatur nomineret til award for bedste madkoncept


Sinatur Hotel & Konference er nomineret til den prestigefyldte Møde & Event Award 2019 for bedste madkoncept.

Tekst

Vi er stolte af nomineringen


Vinderen offentliggøres og hædres ved det årlige awardshow 27. marts på Nordic Meetings & Event Expo i Bella Center Copenhagen. Nomineringen glæder køkkencheferne og souscheferne på alle seks Sinatur konferencehoteller, der i går var samlet til et F&B seminar på Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference.

”Vi er stolte af nomineringen som årets bedste madkoncept og glade for, at den ekstraordinære indsats vi gør for miljøet og naturen bliver anerkendt. Det glæder os især, at det er hele gruppen af konferencehoteller i Sinatur, der er nomineret og ikke blot et enkelt af vores seks skønne konferencehoteller”, fortæller køkkenchef på Sixtus Sinatur Hotel & Konference, Kristian Gade, der mener, at der er flere forklaringer på, at Sinatur er nomineret.

”For det første har vi i Sinatur en udstrakt kærlighed til vores håndværk. Vi går op i kvalitet og laver alt fra bunden af sæsonbetonede danske råvarer. Det kan mærkes og smages”, understreger Kristian Gade.

”For det andet bruger vi råvarer fra lokale og ofte økologiske producenter og landmænd, der ligesom os bekymrer sig om vores planets fremtid. Et eksempel er vores æg. I mere end 10 år har vi udelukkende brugt økologiske æg. Vi har netop startet et nyt samarbejde med Skovlyst Æg, der er en mindre lokal producent, vi gerne vil støtte. De er ægnørder og behandler deres høns med respekt og kærlighed. Resultatet er velsmagende æg med en utrolig flot gul blomme, og det betyder mere for os, end at æggene er en lille smule dyrere”, forklarer Kristian Gade.

En tredje begrundelse for nomineringen til awarden er, ifølge køkkencheferne, Sinatur Hotel & Konferences fokus på at reducere madspil til et minimum.

”Vi er madnørder, der elsker at lege og eksperimentere i køkkenet. At undgå madspild stiller krav til vores opfindsomhed og faglighed. Det elsker vi. Eksempelvis bruger vi tyrenosser som små appetizer, ukurante kødstykker i biksemad og koger fond på benene, ligesom kaffegrumset anvendes til ansigtsmasker og 2. sorteringsbær i marmelader. Vi er nidkære og smider helst ikke noget som helst væk”, fortæller Kristian Gade.

Facts om Sinaturs madkoncept

Facts om Sinaturs madkoncept


  • Minimerer madspil ved at bruge hele råvaren
  • Vi inspirerer til at spise mere grønt
  • Råvarer fra lokale landmænd og producenter
  • Vi har et stort fokus på økologi
  • Vi bruger sæsonens danske grøntsager og frugter
  • Fokus på fjerkræ, fisk og vildt der er mindre C02 tungt
  • Vinkortet indeholder ikke oversøiske vine med lang transportvej
  • Fokus på kvalitet – ikke kvantitet i serveringen
  • Vi bruger gerne 2. sorterings bær til marmelader
  • Dyrker egne grøntsager
  • Vi bager alt vores brød selv
  • Bruger svampe, urter og bær fundet i naturen
  • Stiller krav til producenterne om mindre forurenende emballage
  • Stiller krav om samlet varelevering, så kørslen minimeres
  • Vi sorterer alt vores affald, og mere end 67 % genanvendes
  • Vi har egne vindmøller, flisfyr og solcelleanlæg
  • Vi støtter de mindre og lokale producenter

De nominerede i Årets møde & eventsted - Bedste madkoncept

De nominerede i Årets møde & eventsted - Bedste madkoncept


  • Comwell Sorø
  • Severin
  • Sinatur Hotel & Konference
Du kan stemme frem til 8. marts
Stem på de nominerede

Vinderen


De nominerede er udpeget af en dommerkomité bestående af møde- og eventplanlæggere fra hele Danmark. Du kan stemme på din favorit og sammen med dommerpanelet være med til at kåre årets awardvinder.

Vinderen får overrakt trofæet ved Møde & Event Awardshowet 2019, hvor entertainer og foredragsholder Mads Christensen er årets vært for det farverige og hyggelige show.