Book nu

Fra plastaffald til designmøbler - Cirkulært fokus i partnerskab mellem Sinatur Hotel & Konference og HOUE


På Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference betyder nye partnerskaber også nye produkter til hotellets gæster - og en stor del af råmaterialet kommer fra hotellet selv. Hvordan? Spørger du måske. Jamen det er cirkulær økonomi, når det er bedst. Her er plast nemlig en vigtig ressource og med partnerskabet med HOUE, bliver det muligt at omdanne køkkenaffald til nye møbler.

“Nytter det overhovedet at sortere affald, bliver det ikke bare smidt i den samme container alligevel henne på affaldscentralen? Myterne er mange omkring affaldssortering. Derfor er det dejligt at kunne vise, at det faktisk nytter og at cirkulær økonomi virker i praksis. Det er motiverende for os og det giver merværdi til vores gæster. Vores samarbejde med Designhuset HOUE er et rigtigt godt eksempel på, at affald kan være værdifuldt,” siger Claus Nielsen, direktør på Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference.

Med de nye affaldsregler for virksomheder, er der kommet fokus på affaldssortering. Det handler ikke kun om at sortere i ti forskellige fraktioner, men også om at genanvende. Det virker, når man visuelt kan se, hvad det kan blive til - at det nytter. På Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference kommer genanvendelse af affald fra hotellet i mange forskellige former – det bliver både til møbler og sæbe, shampoo og cremer til hotellets gæster.

Med Sinaturs samarbejde med HOUE er der direkte omsætning af den hårde plast, for den bliver nemlig til møbler på hotellet. Der bliver brugt mellem 1,5 og 3,2 kg affaldsplast til en stol eller et bord - alt afhængig af, hvilket møbel, det er. Helt op til 97 procent af plasten i HOUEs MyTrash-kollektion kommer fra eksempelvis Sinaturs køkkenaffald. Se hvordan det plast bliver til møbler her.

“Samarbejdet med HOUE og deres MyTrash koncept, hvor vi sorterer vores hårde plast, som så i sidste ende bliver til møbler på vores hoteller, er et rigtigt godt eksempel på, når genanvendelse og cirkularitet går op i en højere enhed og det hjælper os i målet om at blive affaldsfri i 2030. Det er et skridt på vejen mod at blive bedre til at se materialer som plast som en ressource og ikke bare affald,” siger Claus Nielsen.

I Sinatur Hotel & Konference arbejder vi hårdt på at være ansvarlige og derfor vil vi gerne have leverandører med samme mindset om at passe på naturen. Og det har HOUE. Tidligere har Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference vundet en pris for samarbejdet med Kaffe Bueno, som laver sæbe, shampoo og fugtighedscreme med olier udvundet af kaffegrums. Og det er ikke en hvilken som helst grums, den er nemlig fra den kaffe, som Sinaturs gæster drikker, mens de besøger vores hoteller.

Når kaffen er drukket, er det stadig kun en procent af de nyttige næringsstoffer, der er blevet brugt, derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Og så er det fantastiske cremer og shampoo, der kommer gæsterne på Sinatur Hotel og Konference til gode.

 

For mere information om Sinaturs mange inspirerende initiativer på hotellerne, der gavner den bæredygtige omstilling kontakt:

Claus Nielsen
Direktør/General Manager
M: +45 29990213
E: clni@sinatur.dk

For mere information om HOUE og MyTrash konceptet som gør det muligt for alle virksomheder og organisationer at få produceret indendørs og udendørs designmøbler af eget plastaffald. Læs mere her, kontakt:

Lars Houe
Direktør HOUE
E: lh@houe.com

 

Læs mere om Sinatur og vores samfundsambition om at drive hotel på naturens præmisser her

Sinatur Hotel og Konference sætter dette efterår fokus på de dilemmaer og udfordringer der er ved at være en ansvarlig og bæredygtig virksomhed.

Læs mere om Sinaturs dilemma-kampagne her.