Book nu

Små handlinger der gør en stor forskel


Naturen og et bæredygtigt fokus ligger vores hjerter nært i Sinatur. Vi søger konstant inspiration til at gøre det endnu bedre.

En evig inspirationskilde er Signe Wenneberg, og sammen med den karismatiske Tv-vært, forfatter, journalist og foredragsholder deler vi tre gode råd, så du og din familie kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for kommende generationer.

#1 Spis din have


Alle kan dyrke mad. Alle kan dyrke kål, kartofler, tomater, squash, agurker, krydderurter, bønner, jordskokker og så videre.

Om man bor i byen eller uden for. De fleste danskere har adgang til grønt. Næsten 90 procent af alle danskere bor i byer. Og for tiden taler alle om at dyrke mad. Også i urbane miljøer.

Urban Farming er en moderne græsrods-protest-bevægelse. De grønne aktivister dyrker - foruden civil ulydighed og et socialt engagement - noget, man kan spise.

Fordi det giver mening at fokusere på overlevelse og fra-jord-til-bord, i en tid med massive klimaforandringer og uvis fremtid. Ingen tror på, at vi kan blive ved med at flyve plastikindpakket mad rundt om jordkloden i cirkelbevægelser. Bønner fra Kenya og æbler fra Sydamerika. Vi må skabe mere mad, der hvor vi er, uden for vores egen dør.

Måske bliver vi ikke selvforsynende lige nu og her. Men det er godt at have køkkenhaven i baghånden. Og bare fordi vi ikke kan producere alt, hvad vi skal spise, skal det vel ikke forhindre os i at dyrke bare en smule i vores baggårde, kolonihaver, nyttehaver og baghaver.

#2 Sortér affaldet


Affald betyder ”at falde ned”. Som blade fra træer. Blade er en ressource, der vinteren over bliver til kompost, som fornyer jorden og gør den blød og frugtbar.

Sådan kan vi også se på alt andet affald: som ressourcer i den ”cirkulære økonomi”. Nye tal viser, at danskerne er blevet bedre. 31 procent af affaldet genanvendes. Der sorteres metal, papir, pap, glas, træ, plast, elektronik og organisk affald. Vi er på vej mod et ”Danmark uden affald”. Vores bedste tip er at gøre det nemt og delikat - med pæne bøtter - så det er hurtigt lige at putte eksempelvis metallet fra vinflasken i den rigtige bunke. I stedet for i skraldespanden. Sinatur Hotel & Konference genanvender 67 % af affaldet.

Læs hvordan

#3 Byg bæredygtigt – bo småt


Det kan godt betale sig at bygge nyt, hvis du vil bo bæredygtigt. Først kan man tænke, at det mest bæredygtige må være at reparere et gammelt hus.

Men det er dyrt i håndværkertimer, i varme og el, og ofte koldt, at bo i gamle huse. Hvilket ikke er godt for børn og ældre og alle andre. Nye huse og huse af træ er varme. Det er værd at tage med, fordi det betyder øget livskvalitet.

Det mest bæredygtige, du kan gøre, når du har besluttet dig for at bygge, er: Byg småt. Byg mindre end dengang, hvor vi endnu ikke var bevidste om klimakrisen, og alle ”havde ret til” et fedt køkken og et kæmpe badeværelse.

Byg i træ som er det mest bæredygtige byggemateriale. Cement, beton, sten og stål har et sort CO2-aftryk. Bæredygtigt træ er miljømærket træ, og mærket hedder FSC.

Sådan sikres genplantning af verdens skove og bæredygtig skovdrift.

Find inspiration og flere gode råd på Signe Wennebergs blog

Vi skal spise bedre. Vi skal spise mindre. Vi skal undgå at spilde mad. Vi skal spise mere grønt. Vi skal spise mere lokalt. Og så skal vi spise mindre mængderabat-kød i bjerge fra store dyr, som forårsager en kraftig klimabelastning. Vi skal have kødfri dage som i gamle dage. Og den gode nyhed er, at det er så nemt at undvære kød, at man gerne tager to kødfri dage, nu man er i gang.

Hoteloversigt

Alle vores seks hoteller ligger midt i den skønne danske natur og prioriterer de bæredygtige processer. Du kan se meget mere om vores hoteller her.