Book nu

Vi aflyser hermed konkurrencen


Vi kæmper om de samme ting. Men vi gør det hver for sig. Hvad nu hvis vi kæmpede sammen? Hvis vi aflyste konkurrencen i branchen og satte os sammen omkring et bord og begyndte at tale løsninger? 

Vi er vant til at konkurrere om at tilbyde de lækreste ophold, de bedste konferencer, om at have de mest kvalificerede medarbejdere og ikke mindst om, hvem der kan blive grønnest på kortest tid. Men vi er overbeviste om, at det er en forkert strategi. 

Vi har alle de samme udfordringer. Både med hensyn til klimaet, men også med hensyn til at gøre vores branche til et langt mere attraktivt sted at være for mennesker. Hvad nu hvis vi gjorde det til en fælles kamp? Hvad nu hvis vi besluttede os for at dele vores erfaringer - gode som dårlige? Hvad ville der så ske med vores branche? 

Vores branche er et af de største erhverv i Danmark og med det følger et ansvar. Vi har et ansvar for at hæve barren, så vi i fællesskab kan skabe impact. Vi har et ansvar for at gøre det nemt for vores gæster at træffe mere bæredygtige valg og for at give vores medarbejdere en bæredygtig hverdag. Men det går hurtigere, hvis vi åbner op. Hvis vi får alle til bordet for at tale om, hvordan vi kan skabe nye oplevelser for vores gæster, nye måder at drive forretning på og nye måder at behandle vores medarbejdere på. 

Det er selvfølgelig store spørgsmål at stille, men faktisk er svarerne lige på trapperne. For sammen med en række kollegaer i branchen har vi stiftet Moving Hospitality, som er et konkurrencefrit rum, hvor ser hinanden som samarbejdspartnere frem for konkurrenter. 

Vi er ikke bare fælles om ønsket om forandring, men også om troen på, at vi gennem samarbejde og konstruktive samtaler kan blive meget bedre til at tiltrække og fastholde nye generationer af dygtige kollegaer og til at sætte turbo på den grønne omstilling. Hvis vi arbejder sammen, deler viden og sætter nye standarder, kan vi skabe en kæmpe impact. I Moving Hospitality har vi derfor besluttet, at vi blandt andet vil udveksle erfaringer, hjælpe leverandører til mere klimavenlig drift og produktion, skabe mere transparens i forhold til mærknings- og certificeringsordninger, skabe attraktive arbejdspladser og en masse andre ting. Og så vil vi selvfølgelig gerne have endnu flere fra branchen med, så vi kan blive flere om at gøre mere. I er i hvert fald hermed inviteret.