Mere Muesli
  1. Kage/dessert/snacks
  2. Opskrifter /
  3. Kage/dessert/snacks /
  4. Hjemmelavet müsli

Hjemmelavet müsli

En sprød start på dagen

Der er noget særligt over at lave sin egen morgenmad. Duften af ristede nødder og frø, der breder sig i køkkenet. Lyden af knasende müsli, der rammer skålen. Smagen af noget, du selv har skabt – med omtanke og gode råvarer.

Vores hjemmelavede müsli er en hyldest til det enkle. Den kræver ikke meget, men giver meget igen. Og så kan du tilpasse den, som du vil. Har du først prøvet at lave den selv, er det svært at gå tilbage til de færdigkøbte versioner. Her får du en grundopskrift, der balancerer sødme, sprødhed og dybde – perfekt til yoghurt, skyr eller oven på en skive nybagt brød med et lag smør.


Opskriften

Det skal du bruge:

Til 2 personer

1 dl bøgedal øl
(eller anden god øl)
1 dl sukker
100 gram blandede nødder, kerner og evt. tørret frugt
(fx hasselnødder, mandler, græskarkerner, solsikkekerner, groft havregryn og tørret frugt eller bær.
Bestem selv dine mængder af de forskellige ting, så du får lavet din favorit blanding)

 

Tip
Lav en stor portion. Det kan sagtens holde sig lækkert i en lukket beholder i 3 uger. 

Sådan gør du:

Bøgedal-sirup
Kog 1 dl Bøgedal og 1 dl sukker sammen i en gryde, indtil sukkeret er opløst

Müsli
Hæld nøder og kerner på en tør panden og rist dem godt. Når de begynder at tage farve, hælder du Bøgedal-siruppen over lidt ad gangen så de forskellige dele suger væsken og glaseres i siruppen. Gem gerne lidt af siruppen til at hælde over din müsli og yoghurt ved anretning.
Når blandingen er glaseret og væsken er væk, hældes det hele over på fx en bageplade, hvor det skal køle af, inden du pakker det i en lufttæt boks.

Anret en god yoghurt i en skål og drys müslien over og kom hæld herefter lidt Bøgedal-sirup over.

Leg med maden


Når du har styr på basisopskriften, kan du begynde at lege. Prøv for eksempel at:

Tilføje hakket mørk chokolade, når müslien er kølet helt af – for en sød afslutning på morgenen.

Blande tørret frugt i – som abrikoser, tranebær eller figner – for en naturlig sødme og lidt mere bid.

Skifte honning ud med ahornsirup eller æblemost – hvis du vil give din müsli et nyt twist.

Riste den med et strejf kanel, kardemomme eller vanilje – alt efter årstid og humør.

Hakke lokale æbler i små tern og lade dem tørre let i ovnen sammen med müslien – en favorit i efteråret.

Mulighederne er mange, og det bedste er, at du ved præcis, hvad der er i. Ingen tilsætningsstoffer. Ingen unødvendigheder. Bare rene, ærlige råvarer.

Så find en skål frem, tænd ovnen – og glæd dig til en langsom morgen med smag af noget hjemmelavet.

Book selv dit møde eller konferenceophold

Få hjælp til booking af møder og konferencer

Booking af værelser eller ophold

Vælg et af vores seks hoteller