Book nu

Sinatur adopterer skoleklasser


På Skarrildhus, Haraldskær, Sixtus, Gl. Avernæs og Frederiksdal har vi den store fornøjelse at være "adoptionsforældre" for en skoleklasse på den lokale skole, som vi følger fra 1.-9. klasse. Et værdifuldt partnerskab, der giver mening for både os som virksomhed og eleverne.

Vi kommer helt tæt på "den nye generation", der skal indtage arbejdsmarkedet om nogle år, og som helt sikkert kommer ud med en anden mentalitet og tilgang til det at arbejde, end det, vi er vant til nu. Samtidig er det allerede efter endt folkeskole, at eleverne skal til at træffe deres første store beslutning omkring fremtiden: Hvilken uddannelse skal de vælge?

Og her vil vi gerne bidrage til at give dem et så nuanceret billede af deres valgmuligheder som muligt. Faktum er, at fære og færre vælger en erhvervsuddannelse. Men hvorfor?

Vores mission er, at det i hvert fald ikke skal skyldes manglende viden om, hvad en erhvervsuddannelse har at byde på. Og derfor ønsker vi at give eleverne et indblik i, hvordan en typisk arbejdsdag for en kok, en tjener eller en rengøringsansat kan se ud. Og hvem ved, måske en stor del af vores fremtidige personalestab skal findes i netop vores adoptionsklasser. 

Det kunne da være sjovt!

Adoptionen i praksis

Det er Relationsnetværket, der står bag Initiativet “Virksomheder adopterer skoleklasser”, og giver private og offentlige virksomheder mulighed for at etablere et partnerskab virksomheden og en skoleklasse, som man følger fra 1. til 9. klasse.

Eleverne kommer på minimum 2 læringsbesøg hos virksomheden om året, hvor de får kendskab til virksomhedens produkter/service og samtidig får et indblik i de forskellige uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder, der venter dem.

Læringsbesøgene er en integreret del af undervisningen og tager udgangspunkt i et fag eller tema, som eleverne arbejder med på det pågældende klassetrin.