Book nu

Sinatur Hotel & Konference skaber værdi af kaffegrums

Når du overnatter på et af landets seks Sinatur-hoteller, vil du opleve en lækker serie af cremer og sæber. Hotellets sæbe, shampoo og fugtighedscreme indeholder olier, der er udvundet af kaffegrums fra hotellerne, og det har din hud rigtig godt af. 

Sinatur og Kaffe Bueno

Sinatur Hotel & Konference har indgået et banebrydende samarbejde med Danmarks første cirkulære virksomhed, Kaffe Bueno, som blev grundlagt i 2016 af de tre columbianere Alejandro Franco, Juan Medina og Camilo Fernandez. Kaffe Bueno indsamler al kaffeaffald fra vores hoteller med det formål at udvinde kaffeolien og bruge den til shampoo, sæber og fugtighedscremer, som er tilgængelige på alle vores hoteller.

Og den olie er meget velegnet: En kemisk analyse har vist, at den indeholder stoffer, der blandt andet kan øge hudens fugtindhold og beskytte mod solens skadelige stråler.

En bæredygtig cirkulær økonomi

Kaffebønner indeholder en lang række nyttige næringsstoffer, og vi udnytter kun 1 % af dem, når vi brygger en kop kaffe. Derfor er kaffegrums reelt ikke affald, men en værdifuld ressource. Det fortæller Claus Nielsen, som er direktør for Frederiksdal Sinatur Hotel & Konference, og som fik ideen til at samarbejde med de tre unge colombianere i Kaffe Bueno.

"I Sinatur har vi jo en bæredygtig strategi. Vi genanvender 73 % af vores affald, og det er vores mål at blive 100 % affaldsfrie inden 2030. Alle de produkter, vi bruger på hotellerne, skal altså indgå i den cirkulære økonomi, som kaffeprojektet er et fantastisk eksempel på. Vi arbejder også på at blive klima-neutrale, så det er planen, at kaffegrumset skal hentes pr. el-bil eller el-cykel."

Fra affald til madvarer

Sinatur har samarbejdet med Kaffe Buenos ejere om at udvikle både forretningen og produkterne, fortsætter Claus Nielsen:

"Vi har blandt andet holdt en "charity dinner" på Sixtus Sinatur Hotel & Konference, så vi kunne skaffe midler til en ny produktionshal i Danmark til Kaffe Bueno. Forarbejdningen af bønnerne skal jo foregå lokalt, hvis det skal give mening. Nu bliver olien udvundet i Søborg, og Kaffe Bueno har også fundet anvendelse for resten af grumset. Det bliver til kaffemel, som vores kokke blandt andet kan bruge til at bage lækkert brød af."

"Jeg kan fortælle den gode historie helt kort til vores gæster: Den kaffe, du drak i går, bruger du som hårshampoo i morgen"