Book nu

Sinaturs dilemmaer


Sinatur sætter fokus på de mange dilemmaer, der er ved at arbejde ambitiøst med bæredygtighed og være en ansvarlig virksomhed. Vi har været på rejsen i mange år, og vi vil gerne dele vores erfaringer, udfordringer, bekymringer og sejre med omverden for at inspirere endnu flere til at komme i gang med at tage ansvar for den verden, de er en del af.

Skal vi bare lukke hotellet?

Det mener vi selvfølgelig ikke. Hos Sinatur Hotel & Konference erkender vi, at vores branche sætter store aftryk på miljøet, men samtidig tror vi fast på vigtigheden af at mødes – både for forretning og fornøjelse. Derfor stræber vi efter at transformere vores driftsformer for at sikre, at vi kan fortsætte med at tilbyde værdifulde mødesteder på ansvarlig vis, der ikke driver rovdrift på naturen.

Læs mere om vores nuværende og fremtidige initiativer.

Læs mere her

Kan din virksomhed virkelig redde verden helt alene?

Hos Sinatur tror vi på, at den grønne omstilling kræver mere end blot interne ændringer. Vi mener, at ægte forandring sker gennem stærke partnerskaber og et fokus på bæredygtighed i fællesskab. Lad os udfordre den konventionelle tilgang og se, hvordan vi sammen med vores leverandører skaber større positive aftryk og inspirerer til reel forandring.

Læs mere her

Skal vi servere den mad, gæsterne drømmer om, eller den, fremtiden kalder på?

Hos Sinatur Hotel & Konference vil vi gerne vise, at ekstraordinære smagsoplevelser og miljøansvar godt kan gå hånd i hånd. Vi har fjernet retter fra vores menukort og erstattet dem med bæredygtige alternativer, som vores gæster endnu ikke ved, de kommer til at elske. Det har vi gjort, fordi vi tager vores ambition om, at drive hotel og konference på naturens præmisser seriøs. 

Bag dette modige skridt står vores ambitiøse gastronomiske kodeks. Her reducerer vi løbende vores CO2-aftryk, minimerer madspild, serverer mere grønt og mindre kød samt støtter vores lokale leverandører. Vi tror på, at vores kulinariske innovationer ikke kun er en smagsoplevelse, men også en vej mod en grønnere fremtid.

Læs mere her

Vi aflyser hermed konkurrencen

I vores branche konkurrerer vi hele tiden om alt fra de lækreste ophold, bedste konferencer til hvem der kan blive mest grøn på kortest tid. Hvad nu hvis vi i stedet gik sammen og annullerede konkurrencen? Måske er det et vildt spørgsmål at stille? Men faktisk er svaret lige på trapperne, for vi har sammen med en række af vores kollegaer stiftet Moving hospitality, som er et konkurrencefrit rum, hvor vi sammen vil udvikle og forandre branchen, så vi forbliver relevante i fremtiden. Spørgsmålet er om vi kan blive flere, og på den måde gøre mere. 

Læs mere her

Har vi et ansvar for andre end os selv?

Der er ting, vi ikke serverer for dig på vores hoteller, fordi de kommer langvejs fra, og vi ønsker at tage hensyn til klimaet. Så langt så godt. Den lidt irriterende sandhed ved den slags beslutninger om fx ikke at servere appelsinjuice og bananer for vores gæster er imidlertid, at det påvirker os, der træffer valget på en positiv måde, fordi vi blandt andet sparer en masse CO2 i forbindelse med fragten. Men andre steder i verden påvirker vores beslutning mennesker negativt. For de mennesker, som lever af at dyrke appelsiner og bananer, og for dem der lever af at plukke dem, er det ikke den bedste beslutning. 

Spørgsmålet er, om vi ikke også har et ansvar for dem, hvis vi virkelig vil være ansvarlige og drive verden i en mere bæredygtig og retfærdig retning?

Læs mere her

Det vi allerede er lykkedes med

Lad os sige det som det er – vi er meget ambitiøse. Både når det kommer til at skabe gode og professionelle hoteller. Men også når det handler om at drive en ansvarlig forretning, der både er god for de mennesker, der arbejder her, og for klimaet og naturen. 

Nogle gange spørger vi os selv, om vi måske er lidt for ambitiøse, for vi sætter rigtig mange ting i gang. De fleste bliver til noget, og vi lykkes med dem. Andre er ideer, der efter hårdt arbejde viser sig ikke at være de rette. Men vi har besluttet at være åbne og ærlige om det, vi gør. 

Og som du kan se her, er der faktisk en hel del, der starter som en god idé og rent faktisk ender med at blive til virkelighed. Og til en succes. Så vi synes egentlig godt, vi kan tillade os at sige, at det vi gør, faktisk gør en stor forskel. Og det giver os lyst til at gøre endnu mere. Her kan du se nogle af de centrale hjørnesten der har gjort, at vi for alvor har rykket os.

Læs mere her

Vi når aldrig i mål.

Der findes jo ingen målstreg, når det handler om ansvarlighed. Heller ikke hos Sinatur. For når det gælder vores arbejde for naturen, bliver vi ved. 

Læs mere

For hvis skyld gør vi det egentlig?

I virkeligheden gør vi det for vores allesammen skyld – også for de kommende generationer. Og vi gør det for naturen skyld, så vi kan hjælpe den med at blomstre.

Læs mere

Vi føler os lidt som en humlebi.

Den burde ikke kunne flyve, men den gør det alligevel. Vi har ingen facitliste, så vi bliver bare ved med at handle så ansvarligt som overhovedet muligt.

Læs mere

Vi har aldrig solgt så meget kød som den dag, vi indførte én kødfri dag.

Hos Sinatur vil vi hellere tilbyde alternativer end at indføre forbud. Vi vil gerne vise, at bæredygtige ambitioner og omtanke for naturen ikke behøver at betyde afsavn og kedelig mad på tallerkenerne. 

Læs mere

Alle taler om bæredygtighed. Derfor er vi holdt op med det.

Hos Sinatur er vi ikke holdt op med at arbejde efter være bæredygtige, men vi vil hellere tale om vores ansvar overfor naturen. Vi har alle et ansvar for at bidrage til at give mere tilbage til naturen, end det vi tager, og derfor driver vi hoteller på naturens præmisser.

Læs mere

Vi har taget en bid af æblet.

Hvad vejer tungest? Økologi eller lokale råvarer? Vi elsker økologi! Og vi ved, at råvarer, der har fået lov til at gro i eget tempo og uden sprøjtemidler, også er det absolut bedste for naturen. Men vi vil ikke prioritere økologi for enhver pris.

Læs mere